Avto
62 ogledov

Jaguar z i-pace preklaplja na elektriko

Jaguar i-pace
1/20
Jaguar
Jaguar je predstavil koncept i-pace, ki napoveduje nov kurz in skorajšnji vstop prestižne znamke med električna vozila.

Na predvečer otvoritve salona v Los Angelesu so pri Jaguarju že razkrili skrivnosti svojega električnega koncepta, s katerim namerava po modelu F-pace še okrepiti prisotnost med športnimi terenci.

Glavni dizajner znamke Ian Callum je pojasnil, da ima koncept električnega športnega terenca baterije vgrajene v dno, potniška kabina pa je dokaj nenavadno za dosedanjo tradicije znamke potisnjena precej daleč naprej. 

Čeprav pri Jaguarju trdijo, da gre za suva, ima i-pace tudi veliko potez malo višje nasajene kombilimuzine, kar pa smo v preteklosti že videli, če pomislimo le na mercedes-benz GLA. Vsekakor pa naj bi bila prednost i-paca v primerjavi s tekmeci čista in prostorna notranjost, tako za potnike kot prtljago. 

Jaguar i-pace | Avtor: Jaguar Jaguar
Koncept poganjata dva elektromotorja, vsak pa skrbi za svoj par koles, tako da je i-pace stalno gnan na štiri kolesa. Skupaj motorja proizvedeta 294 kW moči (400 KM) in 700 Nm navora. Baterija ima kapaciteto 90 kW, pozna pa funkcijo hitrega polnjenja, medtem ko je ocenjeni domet kar 500 kilometrov. 

Jaguar je po poti Tesle krenil še z eno potezo - čeprav bo serijski i-pace v srednji razred športnih terencev udaril šele v drugi polovici 2018, je znamka že pričela zbirati rezeracijame. Zaenkrat pa ni potrebno vplačati pologa, tako kot v primeru tesle 3.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.