Avto
461 ogledov

Jahta z lastnim otokom in vulkanom

Jahta Tropical Island Paradise
1/5
Yacht Island Design
Če menite, da današnje jahte ne morejo biti še bolj luksuzne in moderne, se krepko motite. Britansko podjetje Yacht Island Design je predstavilo koncept jahte prihodnosti, ki ima svoj otok in svoj vulkan.

Gre za 90-metrsko superjahto Tropical Island Paradise, za katero so oblikovalci navdih našli na tropskih Karibskih otokih, Indijskem oceanu in Polineziji.

Na seznamu opreme jahte je med drugim večfunkcijski plavajoči otok, na 33 metrov širokem delu pa je tudi vulkan. Namenjena je 10 osebam. Kombinacija dizelskega in elektromotorja razvije največjo hitrost 15 vozlov. Trup naj bi bil izdelan iz jekla, zunanji del pa iz kombinacije aluminija in kompozitne plastike.

Na njej lahko pristane tudi helikopter, impresivni pa so mali otočki s trdnim dnom za jahto, na katerih se lahko potniki sončijo, ali pa jim služijo za raznorazne športne aktivnosti. Pod bazenom je prostor za vodne skuterje in kajake.

V notranjosti je glavna kabina, ki se razteza čez dve palubi, balkon iz dnevne sobe pa omogoča pogled na prednji del jahte in na slap. Za glavno lastnikovo kabino je zasebni del za relaksacijo s savno in še en balkon. Jahta ima še štiri VIP apartmaje, ki imajo vsi svoje balkone in neposreden dostop do kolib ob velikem bazenu.

Na žalost bogatih je to zaenkrat zgolj koncept, a ni nič čudnega, da je že pritegnil pozornost. Vprašanje je le, kdaj bomo jahto videli zapluti tudi v vodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.