Avto
262 ogledov

Je moj avto zanesljivejši od sosedovega?

Servis vozil
1/9
Gregor Prebil
Nemci spet veselo vihrajo z zastavami, potem ko je Dekra objavila najnovejše poročilo glede zanesljivosti rabljenih vozil, čeprav nemški avti še zdaleč niso zmagali v vseh kategorijah. Priročna aplikacija za mobilne naprave lahko koristi tudi slovenskim kupcem rabljenih.

Nemška organizacija Dekra je konec februarja objavila tradicionalno letno poročilo glede zanesljivosti rabljenih vozil. Ugotovitve temeljijo na kar 15 milijonih vozil, kolikor so jih v zadnjih dveh letih na njenih izpostavah pregledali zaradi opravljanja rednega tehničnega pregleda in po merilniku prevoženih kilometrov še niso presegla številke 150.000.

Skupaj je v poročilu zajetih kar 456 različnih avtomobilskih modelov, povprečno pa so imeli prevoženih 50.000 kilometrov.

Kot model z najmanj napakami se je izkazal mercedes-benz razreda E pred audijem Q5 in mercedes-benzom GLK, kažejo izsledki analize.

"Pri nakupu rabljenega vozila je zelo pomembno, da lahko kupci različne modele med seboj primerjajo po zanesljivosti. Tako tudi ni posebno presenečenje, ko se neko vozilo premium razreda izkaže za boljšega v primerjavi z nižjim razredom," je po poročanju Bilda pokomentiral šef Dekre Gerd Neumann dejstvo, da so med najboljšimi tremi premium modeli.

Ko Ford dela, ga vzamejo za nemca

V desetih različnih kategorijah pa je kar pri sedmih na vrhu po zanesljivosti avtomobil nemške znamke. Zanimivo so tokrat Nemci ponosni tudi na Forda, ki ga sicer praviloma ne jemljejo za nemškega proizvajalca, pa čeprav je v Kölnu doma njegova močna evropska veja.

Lično in poglobljeno

Pri Dekri so vzpostavili tudi zanimiv spletni primerjalnik modelov, prek katerega je mogoče v različnih jezikih primerjati do štiri vozila hkrati glede na pogostost okvar na podvozju, motorju, karoseriji in notranjosti, pri zavorah in elektroniki.

Opisane so tudi najpogostejše težave pri posameznem modelu. Aplikacija je na voljo tudi za mobilne naprave, če ne obvladate nemščine, pa je na voljo tudi angleška različica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.