Avto
20 ogledov

Je zmagala slovenska ali ameriška legenda?

Pony in Mustang Ford
Danes bo karavana Mustangov, ki te dni kroži po Ljubljani, obiskala krasne lokacije, ki ostajajo presenečenje. Za začetek pa bomo morali neukrotljivih 5 tudi najti … Na Fordovem odru bomo popoldne gostili chefa in Fordovega ambasadorja Bineta Volčiča. Med drugim bomo izvedeli, kje kupuje zelenjavo in druge sestavine za svoje okusne kreacije …

Včeraj smo bili priča zanimivemu dvoboju dveh legend. Ob bok Fordovi ameriški legendi, neukrotljivemu Mustangu, smo postavili še eno žrebe, legendarnega slovenskega Ponyja. Kot vemo, ga Rogovci znova obujajo in s 13. aprilom postavljajo na trg. Takrat bo v ljubljanskem BTC zaživel njihov prodajni salon in Ponyji bodo tudi zares na voljo za prodajo.

Že navsezgodaj zjutraj sta se pomerila od Špice do Gospodarskega razstavišča, ciljno črto je prvi prevozil legendarni Mustang. Najbrž je k temu pripomogel tudi postanek Ponyjevega kolesarja Uroša Bitenca z radia Antena, ki si je med vožnjo privoščil še kavico: “Če si že v središču mesta, kavica ne sme umanjkati, s Ponyjem pa hitro nadomestiš teh nekaj minutk.  

Kje kupuje zelenjavo?

Popoldan smo na Fordovem odru gostili direktorja Roga, Roka Lesjaka. S simpatičnim moderatorjem Jožetom Robežnikom sta se dotaknila začetkov Ponyja, starih dobrih časov, načrtov, Lesjak je pojasnil, zakaj obstajata športni in klasičen tip Ponyja in tako dalje. Če sta zamudili ta zanimivi pogovor, si ga lahko ogledate na spodnjem posnetku …

Pester Fordov program lahko vse do drugega aprila spremljate na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije, ki se odvija na Gospodarskem razstavišču. Ford se predstavlja v hali A z osebnimi in v hali D z gospodarskimi vozili, v tehnološkem paviljonu pa obiščite Fordovo Cono udobja in povezljivosti. 

Obiskovalci so navdušeni nad Fordovim programom, kjer se lahko med drugim potegujejo za brezplačno kavo, za podrobnosti o Fordovem športnem RS pobarajo razgledano dekle v dirkalnem kombinezonu, si ogledajo številne jeklene konjičke, med njimi novo Fiesto in neukrotljivega Mustanga, ki nehote kradeta poglede, in predstavitve tehnologij na Fordovem odru. Simpatični moderator, ki ga poznamo iz oddaje Taksi, kviz z Jožetom in njegovi zanimivi gostje so le pika na i vsemu dogajanju.

Danes ob 17. bomo na Fordovem odru gostili priznanega chefa in ponosnega ambasadorja Fordovega Tourneo Connecta Bineta Volčiča. Zaupal nam bo skrivnosti in male radosti svojega življenja. Izvedeli bomo, kakšen instrument igra, zakaj so mu tako všeč stari avtomobili, kje išče navdih za pripravo jedi, kje kupuje zelenjavo in koga ter kaj vse vozi v svojem Tourneo Connectu … Najbrž niste vedeli, da je v njem prevažal tudi pujska …

V četrtek bodo na Fordovem odru gostili čisto pravega rangerja, v petek Jurija Tepeša, v soboto Ilko Štuhec, v nedeljo pa Tjašo in Roka Perko.

Zapeljejo tudi mimoidoče meščane

Včeraj se je po Ljubljani znova peljala karavana Mustangov, opoldne pa so med drugim obiskali Žitove delavce in prevzeli sendviče za gasilsko brigado na Vojkovi. Seveda se junaki niso mogli upreti neukrotljivim Mustangom in so se z njimi tudi zapeljali nekaj krogov. Opraviti so morali tudi poseben izziv, kot krotilci ognja so morali ukrotiti tudi neukrotljivega Mustanga. Karavana pa je nekaj mimoidočih celo popeljala v središče mesta in iz njega. 

Danes bomo morali karavano Mustangov najprej sploh najti, saj bo skrita nekje v Ljubljani. Prisluhnite Radiu Antena in se potegujte za novo – staro legendo, Ponyja. Dobi ga tisti, ki najde karavano Mustangov in se Ponyja, ki ga imajo med avtomobili, tudi prvi dotakne. Kroženje karavane po mestu bodo nadaljevali z lepotno blogerko in radijsko voditeljico Leo Filipovič z umetniškim imenom Lepa Afna. Kaj nam pripravlja, bo razkrila na svojih družbenih omrežjih.

Za opoldansko okrepčilo v ameriškem stilu bo poskrbel legendarni Hodok v Lepi Žogi, kjer bodo postali za trenutek ali dva, karavana Mustang pa bo svoje konje spočila na idilični lokaciji v Tivoliju. Popoldansko siesto bosta presekala nadebudna skaterja Luka Bizjak in Nejc Ferjan z urbanim skejtanjem.