Avto
161 ogledov

Kaj v novih avtih je "made in Slovenia"?*

Mercedes-Benz GT AMG Mercedes-Benz AG
Vse novosti v Parizu so razkrite, ampak kateri slovenski proizvajalci jih pomagajo premikati? Preverili smo pri nekaj najbolj vplivnih slovenskih podjetjih.

Ena najbolj pričakovanih novosti v avtomobilskem svetu je nova generacija opel corse. Malčici bodo pot pomagali osvetljevati žarometi, izdelani v Helli Saturnus. Tudi največja Jaguarjeva novost model XE si bo v premium srednji razred pot utiral z glavnimi žarometi, narejenimi v Sloveniji. Pri novi generaciji VW passata, škode fabie in petvratnega minija pa je ljubljanska družba priskrbela meglenke in nekatere druge manjše svetilke. 

Dolenjski TPV si je prav tako priskrbel stranke med najbolj zvenečimi avtomobilskimi imeni, saj bodo sedežni sklopi, sklopi podvozja in karoserije vgrajeni v nov Volvov zastavonoša XC90, ki naj bi bil najvarnejši avtomobil na svetu, pa v novega land rover discoverjya sport, že omenjenega jaguarja, BMW serijo 2 kabrioleta, smarta fortwo in forfour ...

Volvo XC90 | Avtor: Volvo Volvo
V Lipnico na Gorenjskem pa so prišli vodilni iz slovitih Mercedes-Benza in Porscheja. Tako kot pri vseh ostalih novejši modelih teh dveh znamk tudi pri mercedes-benzu GT AMG in pomlajenem porscheju cayenne k še višjemu nivoju udobja in varnosti pomaga modul v radarskem tempomatu slovenske izdelave, prav tako so v Iskra Mehanizmih izdelali modul, ki prilagaja delovanje prednjih svetil glede na režim vožnje.

Seveda pa ne gre mimo smarta forfour, ki je uradno premiero prav tako doživel v Parizu, v celoto pa ga sestavljajo v novomeškem Revozu, pri čemer je velik del sestavnih delov narejen pri nas.

* Narejeno v Sloveniji

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 12:26 06.oktober 2014.

    Kaj v novih avtih je "made in Slovenia"?*Registrska tablica na avtomobilu lopovov ki so si tak avto kupili, ker na pošten način si ga ne moreš.