Avto
29 ogledov

Kako hiter voznik ste? Povejte in pomagajte!

Voznik Profimedias
Sem zelo dober voznik ali voznica, sicer vozim dinamično, a vedno varno. Napake v prometu v veliki večini počnejo zgolj drugi. Se prepoznate v kateri od teh lastnosti? Potem ste pravi, da izpolnite naslednjo anketo.

Agencija za varnost prometa (AVP) izvaja raziskavo o odnosu slovenskih voznikov do prehitre vožnje na naših cestah. Hitrost je po navedbah AVP najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nesreč – zaradi neprilagojene hitrosti se je v letu 2015 zgodilo kar 4.233 prometnih nesreč, 43 nesreč se je končalo s smrtnim izidom, pri čemer je bilo skupno 50 smrtnih žrtev. 

  • Anketa je dostopna TUKAJ

Da bi ugotovili, kako vozniki ocenjujejo stanje na tem področju, kako ocenjujejo sebe in ostale udeležence v prometu ter kaj in kako bi sami spremenili, da bi se stanje izboljšalo, so pripravili spletno anketo, ki jim pomagala pri pripravi dodatnih ukrepov. 

Na AVP vas vabijo, da od besed preidete k dejanjem in z odgovori v spletnem vprašalniku tudi sami pripomorete k oceni stanja na naših cestah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zipo 07:51 17.marec 2016.

    Pa tudi H4 ( Vrtojba-Razdrto) bi prov komot lahko dali omejitev na 130km/h, ne pa sam 10km/h več, kot na ovinkastih, ozkih regionalnih cestah! Niti najmanj to ni logično!!!

  • zipo 07:44 17.marec 2016.

    Vprašanja v anketi so zelo glupa, saj mečejo vse hitrosti v isti koš (naselje- AC), tko da ni čudno, da ni varnosti na cestah! Na AC bi lahko res bla hitrost višja, recimo 150km/h, ne pa manjša,sej bi blo s ...prikaži več tem sam več prekrškarjev! Pa tudi hitrost v naseljih bi morala bit transparentna, pač glede na tip naselja, ne pa vedno 50, kjer policaji radi kasirajo!

  • vzev 12:18 16.marec 2016.

    Kaj se vi šalite ali resno mislite. Ali ste za to, da omejitev zmanjšamo na 120km/h? Omejitev bi bilo potrebno povečati vsaj na kakšnih 180km/h ne pa zmanjšati. Pa saj ne vozimo več jugecev in fičekov.