Avto
43 ogledov

Kakšen naj bo poslovno-družinski avto?

Žurnalov avto leta Anže Petkovšek
Poslovno. Za udobje na dolgih poteh poskrbite z nastavitvami volanskega obroča in sedeža.

Za vse, ki ste veliko na cesti, je med vožnjo (poleg varnosti, seveda) pomembna udobnost.

  • Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ

“Vozilo naj bo opremljeno s čim več tehnologije, prav tako priporočam samodejni menjalnik, primeren motor, čim več možnosti za nastavitev sedeža in volanskega obroča, poleg tega pa kakovostno klimatsko napravo, sistem za prostoročno telefoniranje in navigacijo,“ pravi Miran Kacin, inštruktor varne vožnje. Motor izberite glede na količino letnih prevoženih kilometrov; nad 15 tisoč kilometri se izplača razmišljati o dizlu.

Če je poslovni avto tudi družinski, pozornost posvetite prtljažniku. “Dober prtljažnik mora imeti ravno dno, možnost namestitve premične pregrade in mreže za pritrditev tovora, stranski odlagalni predal z možnostjo zapiranja ter osvetlitev prtljažnega prostora,“ pojasnjuje Kacin.

Avtomobil naj bo petvratni in ne prenizek, da boste vanj lažje in hitreje namestili otroka. Čeprav je poslovni avtomobil tudi družinski, pa seveda pazite na čistočo, saj ne bi bilo ravno prijetno, da se kakšna pomembna stranka usede na bananin olupek ali piškot.

Top trije nasveti:

1. Če v avtomobilu preživite več časa kot v pisarni, je prostoročno telefoniranje obvezna oprema.

2. Za prijetnejšo vožnjo izberite samodejni menjalnik.

3. Če je poslovni avtomobil tudi družinski, se izognite različnim otroškim senčilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.