Avto
20 ogledov

Kakšni avtomobili, tekma je!

Tovarna BMW EPA
Tudi v tako redoljubnih korporacijah, kot so nemški avtomobilski giganti BMW, Opel in Volkswagen, ima nogomet prvo besedo. V četrtek zvečer bodo zaradi tekme med Nemčijo in Italijo zastali proizvodni trakovi v vsaj dveh tovarnah.

Polfinale evropskega nogometnega prvenstva si bodo zaposleni v tovarni BMW v Regensburgu in v matični tovarni Volkswagna v Wolfsburgu ogledali v miru, saj je vodstvo obeh dovolilo izjemo. V obeh tovarnah si bodo delavci lahko dvoboj med nemško in italijansko enajsterico ogledali na posebnih zaslonih.

V BMW poudarjajo, da bo vpliv na proizvodnjo minimalen, saj bodo izpad proizvedenih avtomobilov nadomestili s fleksibilnim delovnim časom.

Podobno bo po poročanju STA v Wolfsburgu, kjer pa bo čustveni naboj še večji, saj imajo med zaposlenimi precej Italijanov, tako da enostranska podpora Nemčiji ne bo samoumevna. "Letos praznujemo 50 let, odkar imamo v Wolfsburgu tudi Italijane. Tako bo jutrišnja tekma za vse nekaj posebnega," je dejal predstavnik delavskega sveta v tovarni Guido Mehlhop.

Avtomobilska industrija se je na letošnjem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem že prilagajala razporedu tekem. Tako so Volkswagnovi izmeni v poljskem Poznanu v predtekmovanju dovolili, da si je ogledala epski spopad med Poljsko in Rusijo, ki se je končal z rezultatom 1:1. Prav tako so prejšnji teden med četrtfinalno tekmo med Grčijo in Nemčijo pri Volkswagnu in Oplu dve uri prej domov odpustili večerno izmeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.