Avto
28 ogledov

Kamnik se je preselil v preteklost

Mednarodna revija starodobnikov
1/37
Organizator
Pretekli konec tedna so v Kamniku obujali spomine. Na 3. mednarodni reviji starodobnikov se je zbralo 31 starodobnih avtomobilov in 23 starodobnih motorjev.

Kolona atraktivnih vozil je krenila iz Volčjega Potoka v Kamnik, nato iz Kamnika v Komendo in se od tam vrnila v Volčji Potok.

Tretjo mednarodno revijo starodobnikov je organiziralo Društvo starodobnih vozil Kamnik, ki šteje 50 članov iz vse Slovenije. Festival je pomemben preobrat doživel leta 2010, ko je prerasel v Mednarodno revijo starodobnikov »A«. To pomeni, da revijo sestavljajo vozila, ki so bila izdelana pred drugo svetovno vojno. Namen je, da vse generacije spoznavajo zgodovino avtomobilske indrustrije iz vse Evrope in sveta.

Festival je imel tudi letos mednarodni pridih, saj so lastniki svoje lepotce pripeljali iz Avstrije in Češke, Italije, Nemčije in letos prvič iz Francije, med njimi je bilo mogoče videti tudi nekaj vozil, katerih rojstna letnica sega še tudi pred letnico 1900.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.