Avto
19 ogledov

Kasete še niso izumrle

Kasete si v avtomobilih v Sloveniji še vedno predvaja 10 odsotkov voznikov in vo Žurnal24 main
Letos bo proizveden zadnji primerek lexusa SC430 za ZDA, v katerega še vgrajujejo kasetar za predvajanje glasbe. V Sloveniji po naši raziskavi kasetnik v avtu uporablja 10 odstotkov voznikov.
Sodelujete lahko že v novi anketi. Začela se je sezona vožnje brez strehe. Sprašujemo vas, kateri novi kabriolet je najlepši. Kandidate najdete tukaj.

V zadnji anketi smo vas spraševali, na kakšnih napravah si predvajate glasbo v avtomobilu. Skupaj smo prejeli 1698 glasov, največ, kar 65 odstotkov, pa vas je odgovorilo, da si glasbo predvajate na CD/MP3-predvajalniku. 25 odstotkov slovenskih voznikov in voznic ima v avtomobilu zgolj CD-predvajalnik, 10 odstotkov pa še vedno kasetnik, ki bo tako kmalu odšel v zgodovino.

Letos bo prodan tudi zadnji primerek lexusa SC430 za ameriško tržišče, v katerega še vedno vgrajujejo kasetar za predvajanje glasbe. V zadnjih nekaj letih je prišlo do velike širitve naprav za poslušanje glasbe v avtomobilih, ki ponujajo najrazličnejše priključke za naprave za poslušanje glasbe. Ob vgrajenih CD- in MP3-predvajalnikih se vse bolj množično za predvajanje glasbe uporablja tudi USB-priključke in priključke za iPode, medtem ko se pri poslušanju radijskih postaj v nekaj letih obeta revolucija satelitskega radia.

Po zadnjih raziskavah so vse bolj ogroženi tudi že CD-ploščki. Strokovnjaki predvidevajo, da bodo izumrli že do leta 2015!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.