Avto
10 ogledov

Kate v rolls-royceu, Willam v bentleyju

Kate Middleton se je na poroko pripeljala v unikatnem rolls-roycu phantom VI let
1/10
Žurnal24 main
Mladoporočenca Catherine Middleton in princ William sta se na poroko pripeljala v luksuznih limuzinah angleških proizvajalcev Rolls-Royce in Bentley.

Kate Middleton se je v spremstvu očeta Michaela na poroko v Westminster Abbey pripeljala v luksuzni limuzini rolls-royce phantom VI letnik 1977.

Ob srebrnem jubileju kraljice Elizabete II. in 25-letnici njenega vladanja so izdelali unikaten primerek phantoma VI s povišano stekleno streho iz ojačanega stekla, ki so ga uporabljali za izredne priložnosti. Čast voziti se v unikatni limuzini je pripadla Kate Middleton. V avtomobil je vgrajen 6.75-litrski osemvaljnik z okoli 300 konjskimi močmi. Zmore najvišjo hitrost 180 kilometrov na uro, gre pa za enega najbolj prestižnih avtomobilov vseh časov. V 24 letih so izdelali le 373 primerkov phantoma VI.

Zanimivo je, da se je v rolls-royceu, letnik 1950, na poroko pripeljala tudi kraljica Eliazbeta II. Zanimivo zato, ker je bilo njeno veličanstvo v preteklosti naklonjeno Daimlerju in tudi Bentleyju. V bentleyju pa se je na poroko pripeljal princ William, ki ga je spremljal brat princ Harry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.