Avto
165 ogledov

Kateri je najboljši avto za na zmenek?

Zmenek Profimedias
Britanska anketa dokazuje, da največ pozitivne pozornosti pri ljudeh na prvem zmenku vzbujajo lastniki in lastnice avtomobilov znamke BMW, pa čeprav niso najbolj bogati.

Anketa britanske finančne ustanove Zuto, specializirane za nakup avtov prek spleta, je med 1.847 anketiranci ugotavljala, s katerim avtom bo neka oseba ustvarila najboljši prvi vtis na zmenku.

Med avtomobili, ki so jih anketiranim postavili na voljo, je kar 94 odstotkov vprašanih, da bi oseba z BMW serije 3 naredila dober prvi vtis nanje. Povprečje za vse modele znamke BMW je bilo sicer še vedno zelo visokih 90 odstotkov, medtem ko je bilo povprečje za ostale znamke v anketi 62 odstotkov. 

Za BMW 3 v Veliki Britaniji naprvi zmenek najbolj sodijo še modeli mercedes-benz razred C (90 odstotkov), audi TT (89), toyota yaris (85) in VW golf (79).

Najslabši za prvi zmenek pa so sodeč po anketi vauxhall (opel) astra (43 odstotkov), ford mondeo (41), honda civic (38), vaxuhall (opel) corsa (38) in ford fiesta (37).

Vozniki BMW vozil imajo mnenju anketiranih Britancev praviloma dober okus (44 odstotkov odgovorov), njihovi avti so atraktivni (39), te osebe so zabavne (35) in živahne narave (37). Le 26 vprašanih meni, da so vozniki BMW gotovo tudi bogati. A je potrebno še enkrat poudariti, da je bila anketa opravljena v Veliki Britaniji, kjer je BMW zelo visoko na seznamu najbolj prodajanih znamk sploh. 

Tudi če nimate BMW-ja, se držite teh pravil

Ne glede na znamko avta pa je za prvi zmenek morda še bolj pomembno, da lastnik vzdržuje (praviloma govorimo o fantu, mar ne?) čisto notranjost avta ter da na cesti deluje kot varen oziroma vešč voznik. Tudi prijeten vonj v notranjosti zna omehčati marsikatero sopotnico, je pokazala raziskava. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8