Avto
5841 ogledov

Kdo ima boljšo, Putin ali Trump?

Predsedniška limuzina
1/12
epa
Putin se je v Helsinkih na srečanje s Trumpom pripeljal v svoji novi limuzini kortež. Trump mu je odgovoril s svojo limuzino, ki ji ljubkovalno pravijo "zver".

Putin je blindirano limuzino „kortež“ premirno pokazal na svoji zaprisegi maja meseca v Moskvi. Do zdaj se je v njej prevažal le v Rusiji. Srečanje z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom je prvo, da se je Putin popeljal v svojem novem stroju - ruskem ponosu, s katerim se lahko Putin brez zadržkov, celo s ponosom pohvali ramo ob rami z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Nova ruska predsedniška limuzina "kortež" v dolžino meri več kot sedem metrov. Rusija je z njo pokazala neodvisnost od tujih izdelkov. Zato pa ima motor, ki so ga pomagali razvili pri Porscheju in Boschu. Gre za 4,4-litrski prisilno polnjeni motor s 592 konjskimi močmi in 880 Nm navora, Rusi pa so prispevali 9-stopenjski samodejni menjalnik. Rusi zdaj razvijajo svoj 6,6-litrski V12 motor.

Predsedniška limuzina | Avtor: epa epa

Trump, na drugi strani za prevoz po cesti uporablja neprebojno limuzino znamke Cadillac, ki ji pravijo kar zver. Limuzino spremljajo številna spremljajoča vozila in vsaj 100 varnostnikov, zato je, ko je na poti predsednik, to najbolj zaščiten asfaltirani del poti na svetu. Temu primerna je tudi cena. Ko se predsednik pelje od Bele hiše do zgradbe Združenih narodov (ZN), minuta prevoza stane skoraj 2.500 evrov. Zato ne gre čuditi, da je letni strošek transporta ameriškega predsednika okoli 330 milijonov evrov.

Strokovnjaki pravijo, da ima avtomobil neprebojna stekla, zaščiten je pred napadom z raketami in različnimi projektili, ima ločeno oskrbo s kisikom in popolnoma zatesnjeno notranjost, ki predsednika ZDA ščiti v primeru kemijskega napada.
 

Komentarjev 3
  • Snežinko 12:04 18.julij 2018.

    Rusija je z nemškim motorjem res pokazala neodvisnost od tujine, ane? z NEMŠKIM motorjem???

  • Albatroz 14:47 17.julij 2018.

    nekoč je šel kralj med služabnike na ulico in z vojaki v boj. Ni se skrival in varoval pred njimi.

  • hubertfast 09:56 17.julij 2018.

    Kortež je lepši