Avto
23550 ogledov

Kdo je razbil dragocenega bugattija Cristiana Ronalda?

Cristiano Ronaldo Profimedia
Bugatti veyron grand sport, s katerim je Ronaldo še v nedeljo poziral po cestah Majorke, je bil v ponedeljek močno poškodovan v nesreči. Je vozil kateri od dvojčkov?

Superzvezdnik Cristiano Ronaldo uživa zaslužen dopust s svojo družino na Majorki. V nedeljo je tako poslal v svet fotografije sebe in družine, kako skupaj praznujejo rojstni dan enega od petih otrok. Pojavile so se tudi fotografije nogometaša v njegovem bugatti veyronu grand sportu. Tega si je dal na otok pripeljati za čas dopusta.

Prav ta avto je bil dan kasneje udeležen v skrivnostni nesreči. Daily Mail poroča, da za volanom ni bil Cristiano, marveč član njegovega osebja. Cristiano je z družino potoval v konvoju v drugem vozilu, ko je bugatti v enem od ovinkov izgubil stik z asfaltom in glede na sledi na cesti z bokom treščil v zid in majhno skladišče plinskih jeklenk. Te so k sreči ostale cele, okoli dva milijona evrov vreden veyron pa je bil kar močno poškodovan, je razkrila ena redkih slik s prizorišča, ki jo je objavil portal Ultima Hora Mallorca.

Redke zato, ker so Ronaldovi varnostniki ob pomoči policije takoj začele preganjati stran radovedne domačine, ki so prepoznali, komu bi lahko pripadal dragoceni avto. Ronaldo je sicer viden na fotografiji in naj bi tudi sam posnel nekaj fotografij avta. 

Je bil Sergio ali Jorge?

Ostaja pa skrivnost, kdo je vozil. Voznik naj bi namreč s soglasjem policije kmalu po nesreči zapustil prizorišče in se odpeljal s konvojem naprej, pokriti avto pa je odpeljala avtovleka. Portugalska policija je potrdila, da v nesreči ni bil nihče poškodovan in da avta po do zdaj znanih podatkih ni vozil Ronaldo. 

Dobro znano pa je, da Ronaldu in njegovi družini ves čas tesno stojita ob boku portugalska brata dvojčka Sergio in Jorge Ramalheiro. Prav eden od njiju bi lahko sedel za volanom lepotca. Dvojčka (desno) sta z Ronaldom (delno zakrit v sredini) tudi na spodnji fotografiji, ki je bila posneta minulo soboto.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvojčka sta veterana elitne enote portugalske vojske in sta se borila v Afganistanu. Po zaključku vojaške kariere sta bila zaposlena v policiji, nato pa postala člana družbe, specializirane za varovanje VIP oseb. Imata še tretjega brata trojčka, ki pa ostaja zaposlen v policiji. 

Ronaldo obraz znamke Bugatti

Bugattija veyrona grand sport vitesse si je Ronaldo privoščil leta 2016 po zmagi v Ligi prvakov z Realom Madrid in zmagi Portugalske na evropskem nogometnem prvenstvu. Takrat je bil to najhitrejši serijski brezstrešni avto na svetu s pospeškom do 100 km/h v 2,6 sekunde. Najvišja hitrost je kar 408 km/h.

Ronaldo je sicer eden največjih fenov znamke Bugatti. V svoji obsežni kolekciji avtomobilov ima veyronovega naslednika model chiron iz leta 2017. Nikoli uradno potrjene govorice so ga povezovale tudi z edinstvenim primerkom bugatti la voiture noire, ki je bil prodan kar za 12 milijonov evrov. 

Bugatti centodieci | Avtor: Bugatti Bugatti
Bugattijevo kolekcijo pa je zaokrožil še z naročilom okoli devet milijonov evrov vrednim modelom centodieci (na fotografiji zgoraj), do katerega je imelo dostop le 10 najbolj srečnih bogatašev na svetu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1