Avto
35 ogledov

Kdo vozi najboljše službene avte

Poslovni avto Profimedias
Študija o tem, kakšne službene avte vozijo v Nemčiji, kaže na zanimive razlike med poklici in med spoloma. najpogostejša znamka ni presenečenje. Ženske se zadovoljijo s precej manjšimi.

Če vozite službeno vozilo, to še vedno izraža status dobre zaposlitve in seveda plače. Nemški spletni portal Gehalt.de je analizo opravil na podlagi podatkov 387.980 ljudi in njihovih dohodkov ter bonitet. 

Osnovna ugotovitev je, da najboljše službene avtomobile v Nemčiji vozijo bančniki, saj povprečni službeni avto v tej branži stane 46.000 evrov (bruto). Se spomnite zgodbe o prvemu možu NLB Janko Medji, ki si je zaželel 70.000 evrov vrednega audija A6? Za nemške razmere niti ni pretiraval, a nemške banke so pač v boljšem stanju kot NLB ... Mimogrede, Medja se je moral nazadnje zadovoljiti z VW passatom.

Le malce cenejše avtomobile v Nemčiji vozijo vodilni v IT branži (45.400 €), na tretjem mestu pa so zaposleni v vodstvih avtomobilskih družb (44.470 €). Najpogosteje imajo sicer službene avtomobile zaposleni v trgovini (25 odstotkov), sledijo pojetja iz tehničnega sektorja (14 odstotkov) in  IT sektor (10 odstotkov).  

Najljubša znamka med nemškimi službeni vozili je - kako klišejsko - Volkswagen, sledita Audi in BMW. 

Ženske menedžerke službeni avtomobili očitno mikajo v precej manjšem številu kot njihove moške kolege, saj je med vodilnimi štirikrat več službenih vozil v uporabi bolj poraščenega spola. Prav tako je povprečno vozilo za nemško menedžerko za 9.000 evrov cenejše v primerjavi s tistim za menedžerja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.