Avto
150 ogledov

Ker so avte prodajali kot vroče žemljice, so odpustili tri direktorje

Peugeot 208 Peugeot
Zaradi preveč uspešne marketinške kampanje pri prodaji avtomobilov so brez dela ostali trije vodilni direktorji v Nemčiji. Zadeve sedaj gasi stari znanec Slovenije.

Včasih so ugodni pogoji za nakup avtomobila preveč ugodni. To je lekcija, ki so jo na svoji koži pred dnevi okusili pri predstavništvu Peugeota v Nemčiji. V sodelovanju s tamkajšnjo leasing hišo in ponudnikom interneta so lansirali prodajno akcijo, v kateri so za mesečno anuiteto vsega 99 evrov ponudili model 208. Zraven je sodilo še polno kasko zavarovanje in cestna taksa. Pod črto se je peugeot 208 tako prodajal kar za okoli 40 odstotkov pod izklicnimi cenami.

Pričakovali so, da bodo na ta način na trg plasirali kakih 300 dodatnih avtov, a je bila akcija tako zanimiva za nemške potrošnike, da so prejeli kar pet tisoč naročil, je poročal Automobil Woche. To je dvakrat več, kot so v Nemčiji prodali 208-ic v celotnem prvem četrtletju letošnjega leta.

Velik prodajni uspeh na eni strani pa je na drugi strani povzročil hudo jezo pri nemških zastopnikih Peugeota, saj so se avtomobili prodajali z izgubo. 

Alberic Chopelin | Avtor: PSA PSA
Centrala PSA v Parizu je ukrepala in minuli petek predčasno prekinila akcijo ter v kratkem sporočilu za javnost obvestila, da so odpustili tri vodilne menedžerje podjetja, med drugim Benna Gässlerja, šefa znamke Peugeot v Nemčiji.

"Dokler ne bomo zapolnili mest, bo odgovornost vodenja začasno prevzel Alberic Chopelin, generalni direktor v Nemčiji za znamke Peugeot, Citroën in DS," so dodali.

41-letni Alberic Chopelin je bil v obdobju med 2009 in 2011 generalni direktor Peugeota Slovenija. Njegova kariera se je od tam strmo vzpenjala, med drugim ima danes mesto člana sveta direktorjev in mesto podpredsednika v koncernu PSA. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.