Avto
1724 ogledov

Kia oglašuje novo generacijo križanca

Kia habaniro
1/9
Kia
Kia Motors je na avtosalonu predstavila novo konceptno vozilo. Pravzaprav naj bi šlo za zametke naslednje generacije križanca.

Kia je na začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila koncept imagine by kia, zatem na avtomobilskem salonu konceptno vozilo masterpice in signature, na avtomobilskem salonu v New Yorku pa so razstavili koncept habaniro, s katerim najavljajo novo generacijo križanca niro, ki ga na cestah pričakujemo leta 2021.

Kia habaniro | Avtor: Kia Kia

Kia stonic Avto Kia stonic: primerjalni test dveh motorjev

HabaNiro koncept je nastal v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu, največja oblikovna posebnost pa so vrata, ki se odpirajo proti nebu. To ni nikakršna novost v avtomobilski industriji, kot tudi ne virtualna vzvratna ogledala, ki smo jih pred kratkim na slovenskih cestah že preizkusili v audiju e-tronu.

Kia habaniro | Avtor: Kia Kia

Kia Stinger GT Avto Tu nekaj ni v redu, to ne more biti kia

Zunanjost zaznamujejo še posebna, 20-palčna platišča, kratki previsi in kontrastne barve. Notranjost je v znamenju velikih digitalnih zaslonov, ima širok head-up zaslon, futuristični sistem za hlajenje in ogrevanje kot tudi sistem Real-time Emotive Adaptive Driving (READ), ki v kabinskem prostoru s pomočjo umetne inteligence nadzoruje stanje voznika, se optimizira in interaktivno prilagaja človeškim čutom. Prilagaja torej vožnjo čustvenemu razpoloženju v realnem času.

Kia habaniro | Avtor: Kia Kia

Kia proceed Uau! Avto Kia s proceedom po poti Mercedesa

S tem postavljajo smernice za čas avtonomne vožnje, saj koncept že pozna avtonomno vožnjo, kar pomeni, da se lahko volan pomakne v armaturno ploščo, da ima voznik več prostora. Pri Kii so še zapisali, da ima konceptno vozilo pogon na vsa štiri kolesa, z elektromotorjema na prednji in zadnji pogonski osi. Kapacitete baterije ne omenjajo, doseg z enim polnjenjem pa je 483 kilometrov.

Kia habaniro | Avtor: Kia Kia
Kia habaniro | Avtor: Kia Kia
Kia habaniro | Avtor: Kia Kia

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 09:20 22.april 2019.

    Kot, da bi ga narisali Italijani. Lepo