Avto
76 ogledov

Kia soul dovolj dobra tudi za papeža

Papež v kii soul
1/2
Profimedias
Papež Frančišek je med obiskom Južne Koreje znova dokazal svojo nekonvencionalnost z izbiro uradnega vozila.

Verjetno bi si za prevoz lahko izbral katerokoli udobno limuzino bi si zaželel, a je papežu ob začetku obiska v Južni Koreji povsem zadostovala čisto običajna kia soul.

V malem križancu sicer papež na zadnjih sedežih verjetno ni mogel niti dobro pretegniti nog, a ga to ni motilo, da ne bi navdušeno pozdravljal tamkajšnjih vernikov, ti pa so mu vračali v enakem zanosu.

Frančiškova poteza je sicer zelo odmevala v svetovnih medijih.

Kia soul je pred časom ravno doživela medgeneracijsko prenovo, tako da cene za slovenski trg še niso uradno znane. Je pa bilo pred prenovo mogoče za 15.000 evrov dobiti več kot spodobno opremljenega soula.

Komentarjev 5
  • Rdečivrag 08:44 18.avgust 2014.

    Soul je dejansko zelo carski avto, zato ga je izbral Frančišeč. Je že res, da je njegova cena razumna, ne pa astronomsko odbita, a v njem dejansko sediš na zadnji klopi v smislu udobja in prostora skoraj tako razkošno kot ...prikaži več v kakšnem velikem mercedesu. Mi imamo doma stari model in je zadeva res velika, novi model pa naj bi bil še bolj velik. Pravijo, da naj bi si Soula kupil po novem tudi Rode...

  • francl12 17:22 16.avgust 2014.

    Brez skrbi da se zgledujejo, vsi župniki in pedr. - ups. patri bodo šli v nakupe novih avtov...palčali pa bodo z denarjem ovčic..

  • Igor Đukanović 21:40 15.avgust 2014.

    Simpatično. :-)