Avto
37 ogledov

Kia sportage končno razgaljena

Kia sportage
1/3
Kia
Kia je pred uradno svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Frankfurtu pokazala prve uradne fotografije nove generacije športnega terenca sportage.

Prve fotografije razkrivajo več "mišič", nižjo strešno linijo in širši nos vozila s prepoznavno "tigrovo" masko. Novi so žarometi, ki so razdeljeni v dve skupini s po štirimi dnevnimi led sijalkami umeščenimi na rob odbijača. Pokrov motorja odlikujejo bolj ostre linije, koloteki avtomobil vizualno naredijo večjega, kot je bil.

Gledano s strani je podobnost z odhajajočim modelom večja, a z bolj poudarjeno dinamiko, daljšimi previsi spredaj in krajšimi zadaj in v stilu kupejev padajočo strešno linijo proti zadku, ki se zaključuje s strešnim spojlerjem. Pri Kii naj bi podaljšali tudi medosno razdaljo.

Na zadku, s katerim so oblikovalci želeli poudariti širino, za navdih pa je služil koncept provo, sta povsem nova led žarometa, ki ju povezuje kromirana letvica.

Sportage je Kiin najbolje prodajan model v Evropi in tretji najbolje prodajan model v segmentu kompaktnih športnih terencev, za modeloma nissan qashqai in volkswagen tiguan.

Na uradne fotografije notranjosti in tehnične karakteristike novinca bo potrebno še počakati, verjetno pa se bo to zgodilo že v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.