Avto
33 ogledov

Kje perete avtomobil?

Žurnal24 main
Zanima nas, kje perete avtomobil? Doma, v avtopralnici, ali pa ga sploh ne perete? Sodelujte v anketi, rezultate bomo objavili prihodnji četrtek.

Dobro vzdrževanje, v katerega spada tudi redno pranje avtomobila, podaljša življensko dobo avtomobila. Pralnica je kraj, kjer boste lahko oprali svojega jeklenega konjička.

Preberite si nekaj nasvetov, kako se lotiti pranja. Z uporabo visokotlačnega čistilnika (wapa). Nakup žetona za visokotlačni čistilnik v samodejni avtopralnici vas bo stal okoli 1,5 evra, z njim pa lahko dobro očistite koloteke in platišča. Pri tem morate biti še kako pozorni, da ne naredite škode. Če curek usmerimo preblizu karoserije, lahko poškodujemo lak, enako velja za plastične dele. Uporaba samodejne avtopralnice je varna in dobra rešitev, saj zaradi količine vode, ki jo pri pranju porabi, na avtomobilu pusti manj posledic. Pomembno je tudi, da se po pranju z jelenovo krpo obriše predele med vrati in prtljažnim pokrovom.

Nasveti za pranje avtomobila 

1. Dobro sperite nesnago s kolesnih odprtin. Če perete sami z visokotlačnim razpršilcem, se osredotočite na kolesne odprtine in dobro sperite umazanijo tudi z notranje strani platišč. Tam se poleg vzmetenja zadržuje največ umazanije in peska.

2. Sperite tudi delce na maski in pokrovu. Najbolj izpostavljeni deli karoserije so na sprednjem delu vozila. Ob vsakem pranju zato dobro sperite vse delce z maske in pokrova motorja, ob tem pa pazite, da se s čistilnikom ne približate preveč, saj lahko poškodujete lak. Pozorni bodite na karoserijske spoje, saj tam rado rjavi. Če ne perete dovolj pogosto, lahko lak poči, kar je težko popraviti, rado pa se tudi širi.

3. Pri brisanju bodite pozorni na špranje. Enako velja za notranjo stran motornega pokrova. Z čistilnimi sredstvi za čiščenje avtomobila poskrbite tudi za dezinfekcijo notranjosti, čista stekla pa pripomorejo tudi k boljši vidljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.