Avto
1510 ogledov

Kje živijo najboljši vozniki na svetu?

BMW M3 touring voznica vožnja BMW
Očitno ne v Sloveniji ...

Podatki ne lažejo, voznike lahko glede na različne kazalce razvrstimo od najslabšega do najboljšega. To pravijo zavarovalniški strokovnjaki pri združenju Compare the Market, ki so naredili primerjavo med 50 državami z razpoložljivimi podatki. Primerjali so različne kazalnike, od števila smrtnih žrtev glede na prebivalstvo, do stanja cest, gostote prometa, prometnih pravil glede hitrosti in alkohola, vpliva družbenih omrežij ...

Čeprav je med prvo deseterico kar osem evropskih držav, pa raziskava za najboljše voznike na svetu razglaša Japonce. V njihovi državi so namreč jasna pravila, kaj se sme in česa ne, v skladu s tem se obnašajo varno tudi do ranljivih udeležencev. Imajo najvišji indeks čustvovanja glede prometnih tematik na družbenih omrežjih ter se lahko pohvalijo z odlično kakovostjo cest.

Vožnja avtomobila | Avtor: Profimedia Profimedia

Viceprvaki so Nizozemci, tudi po zaslugi zelo dobrih cest in nizkega indeksa prometnih nesreč. Sledijo Norveška, ki ima zelo tekoč promet in odličen indeks glede nizkega števila najhujših prometnih nesreč - 2 na 100.000 prebivalcev. Ne poznajo niti tolerance do alkohola. Med prvo deseterico držav je na šestem mestu naša prva soseda Avstrija.

Slovenci se uvrščamo na 16. mesto, tik pred Madžarsko in tudi pred Dansko ter Nemčijo. Na 22. mestu je Hrvaška, Italija pa šele na 37. mestu, mesto pred Bosno in Hercegovino. 

Na zadnjih mestih med 50 upoštevanimi državami so vozniki Libanona, Peruja in zadnje Tajske. 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.