Avto
27 ogledov

Klima nujna, kljuka odveč

Avto brez klime in servovolana boste danes le stežka prodali. (Foto: Istockphoto Žurnal24 main
Oprema. Napačna lahko poskrbi, da boste avto prodajali dolgo in pod ceno.

Napačna oprema lahko prodajo vašega rabljenega avtomobila spremeni v dolgotrajno moro, ki jo lahko konča le občuten spust cene.

Temu se lahko izognete tako, da pri nakupu novega avtomobila pozornost namenite tudi izbiri prave opreme.

Vsi s klimo in servovolanom
Pri prodaji rabljenega avtomobila velja pravilo, da več dodatne opreme ne povišuje cene rabljenega avtomobila, ampak kvečjemu pripomore, da tega prej prodate. To pa ne velja vedno in povsod; nekateri elementi opreme prodaji celo škodijo, saj se ljudje nekaterih izogibajo.

Prodaja, avto, nakup, tabela, oprema | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Eden od takšnih je kljuka za vleko vozila, ki je večina kupcev ne želi, nasprotno pa velja za klimatsko napravo, brez katere je danes avto težje prodati. Izjema so le manjša in starejša vozila. Med zaželenimi elementi opreme so tudi servovolan, centralno zaklepanje in električni pomik stekel. Pri vozilih vseh razredov pa je visoko na seznamu želja metalna barva, ki bolje kljubuje zobem časa.

Zanimivo ob tem je, da je ESC že zelo zaželen del opreme v segmentu B, tempomat pa razred višjem segmentu C. V segmentu D so zaželeni senzorji za parkiranje, navigacijska naprava, avtomatika in ksenonska svetila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.