Avto
36 ogledov

Klobasam ukradli pnevmatike

Ukradene pnevmatike
1/5
Bralka
Ta čas v letu so še posebno delovni tatovi pnevmatik. V Ljubljani so pred nekaj dnevi "sezuli" kar vozilo podjetja za izdelavo mesnih izdelkov, še pred tem pa so poskrbeli, da jih pri početju ni nihče zmotil.

"Današnja noč je bila zanimiva za site nepridiprave. Na parkirišču na Viču, kjer je del voznega parka Mesarstva Oblak, so ukradli kar vse štiri pnevmatike dostavnega vozila," o dogodku, ki se je zgodil prejšnji četrtek, poroča bralec

S VW-jevim transporterjem nepridipravi niso ravnali nič kaj nežno, saj so ga pustili viseti na betonskih tlakovcih. Še pred dejanjem so tudi onesposobili razsvetljavo parkirišča. Ali je v noč izginila tudi kakšna klobasa iz tovornega dela, bralec ni sporočil. S fotografij, ki jih je poslal, pa je vidno, da so se tatovi mimogrede očitno založili še z brisalci.

Potrebujejo poletno obutev

"Dejstvo je, da se tatvine platišč s pnevmatikami pojavljajo pogosteje v času prehoda iz ene v drugo sezono," pravijo na policiji.

Lastnikom svetujejo, naj v primeru aluminijastih platišč uporabljajo posebne varnostne vijake, ki onemogočajo demontažo brez ustreznega ključa. Takšne rešitve ni na voljo za običajna platišča.

Takšno početje pomaga preganjati tudi učinkovit alarmni sistem, ki zaznava premikanje parkiranega vozila.

Komentarjev 2
  • BorutK 11:46 03.april 2013.

    Ah, ful novica jel.

  • KOJAK 11:18 03.april 2013.

    Poiskat pa METEK V ČELO!