Avto
11 ogledov

Kmalu sledi popolno razkritje

1/45
Žurnal24 main
Peugeot bo v začetku oktobra Parizu predstavil novi model 508. Že pred uradno predstavitvijo so na spletu objavili obsežno galerijo fotografij, ki vam jih predstavljamo.

Po prvih informacijah bo peugeot 508 najprej na voljo z dvema THP bencinskima motorjema in tremi HDi dizelskimi agregati (vsi Euro5).

Pred kratkim je bilo govora o različici Hybrid4, ki je kombinacija dizelskega in elektromotorja. Natančneje gre za dvolitrski HDi EU5 dizelski motor (120 kW/163 KM) in elektromotor z litij-ionskimi baterijami in emisijami 99 gramov CO2 na prevoženi kilometer. 508 Hybrid4 bo imel pogon na vsa štiri kolesa, pri čemer bo elektromotor poganjal zadnji kolesni par, dizelski agregat pa prvi.

Navdih za obliko novega peugeota 508 so oblikovalci našli v konceptu "5 by Peugeot", ki je bil predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi. V ponudbi levje znamke bo zamenjal aktualni model 407 in tudi večji 607.

Naslednik model 407 coupe zaenkrat še ni v načrtih, ni pa izključeno niti to, da bodo Francozi izdelali model 508 Coupe-Cabrio s trdo zložljivo streho.

Peugeot v Parizu s skrivnostnim konceptom
Poleg novega modela 508 in hibridnega 3008 HYbrid4 ter električnega iOn-a, bo Peugeot na avtosalonu v Parizu obiskovalcem razkril povsem novo konceptno vozilo. Nosil naj bi ime EX1, imel pa bo tako električni kot hibridni pogon. Konkretni podatki s fotografijami bodo objavljeni 21. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.