Avto
16 ogledov

Kmalu slovenski superšportnik

Slovenski superavtomobil K1 renovatio
1/6
Žurnal24 main
Slovensko podjetje K1 SportCar Team razvija lastni superšportni kupe renovatio V8, ki naj bi stal okoli 200 tisoč evrov.

V Selnici ob Dravi stoji delavnica podjetja K1 SportCar Team, v kateri razvijajo lastni superšportni kupe, ki se bo lahko z videzom in zmogljivostmi meril tudi s ferrariji in lamborghiniji.

Napovedan že nov model
K1 renovatio V8 so predstavili pred tremi leti, gre pa za športni kupe dvosed, katerega osnova je model K1 attack (slovaškega izvora). Vozilu so nato spremenili videz, tehniko pa so si izposodili pri Audiju.

Renovatio V8 namreč poganja 4,2-litrski V8 iz modela RS4, ki razvije 330 kilovatov in zmore hitrost do 310 kilometrov na uro (km/h), od 0 do 100 km/h pa pospeši v 3,7 sekunde.

Za prihodnje leto so napovedali model druge generacije, ki bo povsem slovenskega izvora, odlikovala ga bo majhna masa (okoli 1.150 kilogramov), govori pa se tudi o različici s štirimi elektromotorji in močjo 368 kilovatov.

Renovatio II tudi zgolj na elektriko
K1 SportCar Team je napovedal že drugo generacijo modela renovatio, ki bo povsem slovenske izdelave, šlo pa bo za kompaktnega kupeja, katerega karoserija bo v celoti iz ogljikovih vlaken. Motor bo znova Audijev (4,2-litrski V8 iz modela R8), z modifikacijami elektronike pa bo zmogel moč 441 kilovatov. Tudi elektro različica, ki bo nared nekoliko pozneje, pa naj bi omogočala hitrosti do 300 km/h in pospešek do stotice v treh sekundah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.