Avto
671 ogledov

Ko Rolls-Royce napove novega ghosta, direktor napiše pismo

Rolls royce ghost Rolls-Royce
Prihaja novi duh. Nastal je okoli dežnika in znamenitega kipca.

Šef ultraprestižnega proizvajalca Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös se je na javnost (in potencialne stranke) obrnil z odprtim pismom. V njem je pojasnil, da je lansiranje vsakega novega modela znamke zgodovinski dogodek in takšen bo tudi jesenska premiera nove generacije ghosta. 

Gre za trenutno najbolj prodajan model znamke, nekakšno "manjšo", a nič kaj manj prestižno inkarnacijo phantoma, po katerem je sicer proizvajalec limuzin najbolj znan. Ghost naslednje generacije prihaja po 11 letih, kar je v svetu avtomobilov zares dolga doba, a hkrati dokaz, da imajo celo novi rollsi dolgo življenjsko dobo.

Müller-Ötvös je v pismu zagotovil, da bo naslednji ghost imel vse tisto, kar že 116 let odlikuje vse rolls-royce. Bogato dediščino in občutek za neponovljivo udobje, tudi tisto med vožnjo, nameravajo še enkrat več povezati z najnaprednejšo tehnologijo. 

Frank Tiemann, Rolls-Royce Avto Rolls-royce nagrada za uspešnega Slovenca

Iskanje perfektne preprostosti

Šef luksuzne znamke je zagotovil, da so pri snovanju prisluhnili kritikam in željam dosedanjih strank. Novi časi se bodo opazili že pri dizajnu, saj želijo z njim še vedno poudarjati luksuz, a hkrati tudi večjo zadržanost kot doslej. Časi razvratnega bahanja z bogastvom so mimo, želijo očitno opomniti pri britanski znamki, ki je v lasti BMW.

"Odstranili smo ves nepotreben dizajn, zbrisali male silhuete in sledili minimalistični estetiki. Na koncu smo odkrili, da je ustvarjanje perfektne preprostosti zelo zelo kompleksno," je povedal Müller-Ötvös. Dodal je še, da so novega ghosta začeli razvijati že pred petimi leti, takrat pa so imeli v rokah le dva nepogrešljiva sestavna dela vsakega rollsa - sloviti emblem Duh ekstaze in dežnik. 

Vsak ghost bo seveda ročno sestavljen. Müller-Ötvös je povedal, da so naredili velik preskok pri načinu varjenja aluminijaste karoserije, prav tako bo strankam na voljo najnaprednejša tehnologija, a v njeni za uporabo najpreprostejši obliki. Več o ghostu bomo lahko izvedeli v prihodnjih tednih.

Rolls-royce dawn Ljudje strmeli Avto Modri rolls-royce je ustavil življenje v Portorožu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2