Avto
76 ogledov

Koenigsegg: "V resnici je bil le eden"

Koenigsegg agera R
1/4
Andrej Leban
V najnovejšem filmu Želja po hitrosti (Need for speed) nas želijo njegovi ustvarjalci prepričati, da so se po cesti podili trije ultra hitri in ultra dragi koenigseggi naenkrat. Žurnal je šel po sledi resnice.

Čez nekaj dni bo v slovenske kinematografe prišel film Želja po hitrosti (Need for speed), ki želi na filmsko platno prenesti izjemen uspeh franšize te priljubljene videoigre. V filmu imajo avtomobili poleg Aarona Paula (Kriva pota – Breaking Bad) ter Michaela Keatona (Batman, Batman Returns) vodilne vloge; na kupu je zbrana vsa smetana najhitrejših serijskih modelov na svetu, poleg tega pa tudi številni kultni modeli iz preteklosti. To je tudi filmska premiera za novo generacijo forda mustanga, ki je sicer verjetno največkrat uporabljen "stranski igralec" med avtomobili v filmski zgodovini. 

Napovednik za film je sicer znan že več mesecev, a je dolg le dve minuti. Žurnal24 se je v Ženevi udeležil ekskluzivne predstavitve 20-minutnega izseka iz filma, ki pove precej več o dogajanju, norih cestnih dirkah, pa tudi samem razpletu filmske zgodbe.

Trije koenigseggi na kupu? Kako?!

Vseh skrivnosti seveda ne bomo razkrili, zanimivo pa je, da v filmu poleg bugatti veyrona, mclarna P1, lamborghinija sesto elemento in drugih v vseh pogledih ultra športnikov v eni od dirk nastopa kar trojica koenigesegg ager R hkrati. Če vemo, da švedska družba Koenigsegg na leto (!) izdela le med 12 in 14 vozil, ki so popolnoma prilagojena njihovim bogatim kupcem, in da je družba potrebovala kar 19 let, da je lani izdelala svoje stoto vozilo v zgodovini, smo zaradi treh koenigseggov na kupu zastrigli z ušesi. Ko se je eden od njih na platnu po trku z drugim še razletel in v plamenih, ki so švigali izpod vseh štirih koles (no, tu je bilo glede na zasnovo gradnje lepotca veliko pretiravanja), končal v prepadu, smo začeli zmajevati z glavo.

Le kako so prepričali njihove lastnike, da so sodelovali v filmu, čigar režiser Scott Waugh bolj kot vse na svetu sovraži digitalne učinke? In ki zatrjuje, da je bil prav vsak kader v filmu dejansko posnet v živo?

Christian von Koenigsegg osebno za Žurnal24

Po odgovor smo se odpravili kar h Christianu von Koenigseggu, ustanovitelju in duši znamke, ki dobro ve, kaj se dogaja z vsakim od njegovih prodanih superhitrih avtov. In tako smo ga v Ženevi na njegovem po švedsko preprostem razstavnem prostoru pocukali za rokav. "Kako to, da v filmu nastopajo kar trije koenigsegi, to je vendar četrtina vaše letne proizvodnje?" smo ga pobarali.

"Haha. V resnici je bil pravi koenigsegg v filmu le eden," nas je takoj potolažil Šved z viteškim priimkom. Kaj pa preostala dva? "Preostala dva sta bila le bolj ali manj posrečeni repliki agere, haha." Torej v prepadu ni končal original? "Ne, tisti pravi je ostal nepoškodovan, brez skrbi."

Je pa von Koenigsegg še pojasnil, da so z ustvarjalci filma uradno sodelovali pri snemanju, tako da tem ni bilo treba prepričevati katerega od maloštevilnih lastnikov, naj jim posodi avto za dan ali dva.

Komentarjev 4
  • c1305166 12:27 13.marec 2014.

    To niso triki... to so prevare, laži! ;)

  • kapibara 12:13 13.marec 2014.

    Nikar NE raziskujte trika v filmu agenta 007, ko avto plava pod vodo in spušča mehurčke zraka, je ŽE režiser obelodanil.. !

  • c1305166 10:22 13.marec 2014.

    Dajte prosim napisat tudi članek o novi Vojni zvezd. Tudi tam bo vaš nadebudni raziskovalni novinar lahko odkril "prevaro"! Filma niso snemali v vesolju!!?!! Ekskluzivno odkritje Žurnala! P.S.: Takšni naslovi člankov so zavajajoči in imajo svoje bralce za idiote. ...prikaži več Ogromno ljudi zaradi tega nikoli več ne klikne na 24ur, kjer so norčevanje iz bralcev izpilili do potankosti.