Avto
18 ogledov

Koenigsegga računalnik ni dovolil registrirati

Koenigsegg agera one:1 Koenigsegg
Koenigisegg agera one:1 je povzročil sesutje nemškega računalniškega sistema, saj zaradi izjemne moči avtomobila niso mogli registrirati.

Neimenovani petični Nemec je pred dnevi iz rok Švedov dobil ključ prve agere one:1, ki naj bi bil sploh najhitrejši serijski avtomobil na svetu. Glede na to, da še sam Koenigsegg tega ne more uradno potrditi, saj nima na voljo pravšnje testne steze, tudi nemškemu lastniku na "autobahnu" verjetno kaj dosti hitreje od 300 km/h ne bo dano drveti. 

A hitrost še zdaleč ni vse, kar odlikuje brutalnega koenigsegga, oziroma je predvsem posledica vse napredne tehnologije, ki jo premore avtomobil. Skrivnost je predvsem izjemno razmerje med močjo in maso, ki znaša 1 konjsko moč na en kilogram. Motor tako premore natančno 1.000 kilovatov moči (1.341 KM), kar je tako veliko, da je to zmedlo celo vedno pedantni nemški informacijski sistem vozil.

Ko je namreč lastnik želel svojo novo pridobitev registrirati, mu računalnik po poročanju GT Spirit tega ni omogočal, saj sistem ni predvidel, da bi lahko po cesti vozil avto z več kot 999 kilovati moči. Agera one:1 je morala tako na tablice počakati, da so težavo najprej odpravili vladni računalniški strokovnjaki in dovolili štirimestno številko kilovatov. 

Izjemne zmogljivosti

Koenigsegg one:1 naj bi bil sposoben doseči hitrost prek 450 km/h, od 0 do 400 km/h pa zmore pospešiti v vsega 20 sekundah. Poleg 1.371 Nm navora pa ga zaradi posebne aerodinamike krasi tudi izredni pritisk h tlom pri visokih hitrostih, ki pri 440 km/h znaša kar 830 kilogramov. V ovinkih naj bi šved zmogel kljubovati prečnim silam 2G. Jasno je torej, da izjemni avto potrebuje tudi izjemnega voznika. Izdelanih je bilo le šest pirmerkov, vsi pa so bili v hipu razprodani. Cena uradno ni znana, šušlja pa se vsaj o 1,6 milijona evrov po kosu.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:21 11.november 2014.

    največji problem bogatih je to da kopičjo bogastvo. morjo čim več bogastva zapravt...pol bo gospodarstvo laufalo..drgač nav nč.

  • Skippy 22:33 09.november 2014.

    Kako ne moreš? Imamo celi kup ljudi, ki zaslužijo toliko in več. S svojo pametjo in sposobnostjo.

  • police 18:10 09.november 2014.

    nikoli. ker v sloveniji ne moreš toliko zaslužiti, razen če si šrot, bavčar, janša , kordež... in njim podobnim