Avto
199 ogledov

Koleos bo kolosalno prostoren

Renault koleos
1/16
Renault
Renault koleos je razkril celotno podobo zunanjosti in notranjosti ter tudi ostale skrivnosti. Načrti z novincem veliko bolj smeli kot pri predhodniku.

Prvo fotografijo modela renault koleos smo že videli, bližnji sorodnik nissana x-trail pa je na premieri na salonu v Pekingu razkril še vse ostalo. Glede na napovedi je svetlobna leta naprej od prvega koleosa, ki v Evropi kar ni zmogel najti občinstva. 

Novega koleosa bodo poganjali štirje motorji z močmi od 96 do 127 kW (130 do 175 KM), poleg šeststopenjskega bo na voljo tudi brezstopenjski menjalnik, ki ga bo zagotavljal Nissan. Tudi sicer se koleos v marsičem navezuje na japonskega sorodnika x-trail, gre torej za podobno navezo kot na relaciji kadjar-qashqai. 

Koleos lastno identiteto razvija predvsem z obliko, ki spredaj in zadaj vključuje elemente, prvič uvedene z meganom (podočnjaki, vodoravne zadnje luči ...). Koleos bo na voljo tako v 2WD izpeljanki kot bolj zmogljivi 4WD, slednja bo imela možnost blokade sredinskega diferenciala ter sistem za plazenje. Z odmikom od tal 21,3 centimetrov in ugodnimi vstopno/iztopnimi koti naj bi koleos rade volje zavil tudi izven utrjenih podlag, še posebej zaradi enostavnega upravljanja s pogonom, trdijo francozi.

Razkošje prostora

Pri Renaultu izpostavljajo notranjo prostornost, ki naj bi nudila največ v razredu, ob čemer navajajo podatek o 29 centimetrih, ki so na razpolago za kolena zadnjih potnikov. Prav tako je koleos s svojimi 4,67 metra dolžine med najdaljšimi tovrstnimi suvi. R-link druge generacije s pokončno "tablico" in izdatno obdelana notranjost naj bi bila dodatna aduta, navajajo denimo ventilacjo prednjih sedežev in gretje zadnjih.

Prtljažnik meri 624 litrov, z v ravno dno podrtimi sedali pa 1.690, za 35 litrov pa je po avtu še odlagališč.

Tudi pri varnosti koleos ne bo zaostajal, na razpolago bodo vsi uveljavljeni napredni asistenčni sistemi (samodejno zairanje, prepoznavanje znakov, asistent za prometni pas, aktivno asisten parkiranja ...).

Koleos bo na evropski trg zapeljal predvidoma na začetku leta 2017, predvidevamo lahko, da bo cena postavljena na okoli 27.000 evrov, kjer se prične tudi cena za nissanov X-trail.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1