Avto
39 ogledov

Kolesa popularnejša od avtomobilov

zivljenje 16.04.13. kolesarjenje, kolesarji, foto shutterstock zivljenje 16.04.13. kolesarjenje, kolesarji, foto shutterstock
Posledice recesije so globoko zarezale v prodajo novih vozil po vsej Evropi. Skoraj v vseh državah Evropske unije so prodali več koles kot novih avtomobilov.

V zadnjih nekaj letih je prodaja koles presegla prodajo vozil v kar 23 članicah Evropske unije, le v Luksemburgu in Belgiji so bili zmagovalci avtomobili.

Prvič se je to zgodilo tudi v Španiji. Lani je v Italiji prodaja koles prvič po drugi svetovni vojni prehitela prodajo avtomobilov. Država ponosna na svoje ferrarije in lamborghinije se je tako, kot veliko drugih držav znašla v najhujši finančni krizi. Različne raziskave kažejo, da se mnoge družine odpovedujejo drugemu avtomobilu in se raje prevažajo na kolesih. Razlog za to so tudi vse višje cene goriv.

Nekoliko bolje gre prodaji vozil v ZDA, kjer so že dosegli prodajne številke pred začetkom recesije. Se pa v ZDA prodajalci vozil soočajo z drugo težavo. Veliko mladih danes sploh ne želi imeti avtomobila. Prodaja koles je v ZDA stabilna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.