Avto
75 ogledov

Kolesarji se veselijo obnove Slovenske ceste

kolsarska steza
1/3
Saša Despot
Kolesarji v Ljubljani se lahko veselijo začetka prenove južnega dela Slovenske ceste od Šubičeve ulice do Aškerčeve ceste, ki bo končno odpravila eno najbolj neverjetnih ilegalnih kolesarskih poti v prestolnici.

Pred nekaj nevi so zabrneli stroji na jugu Slovenske ceste v prestolnici. Odsek bo po končani prenovi imel spremenjen prometni režim, na katerem bosta le še dva pasova namenjena motornemu prometu, na obeh straneh cestišča pa bosta tudi kolesarski stezi, urejeni bodo hodniki za pešce, križišča pa bodo nadvišana. 

Na južni strani bo po prenovi na razširjeni površini za pešce zrasel drevored. Na odseku bosta odslej dve postajališči za LPP, izvedena bo tudi obnova voovoa in kanalizacija, pa tudi plinovoda in vročevoda. 

Del obnove bodo tudi arheološka dela, saj arheologi pričakujejo najdbe ostankov nekdanje Emone in drugih prebivalcev tega območja. 1,3 milijona vredna dela naj bi bila zaključena v štirih mesecih, torej na začetku decembra.

Pot med Šubičevo in Aškerčevo je bila doslej za kolesarje prava nočna mora, saj ob Slovenski cesti praktično ni bilo mogoče legalno priti iz centra Ljubljane proti denimo Filozofski fakulteti. Kolesarji so zato vozili kar med pešci v pokritih galerijah in mimo postajališč LPP, celo dvigali kolesa prek stopnišč na poti ter se vozili med stoli lokalov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.