Avto
6 ogledov

Koliko voznikov je ubijalcev živali?

Živali na cesti Youtube
Strojni inženir in raziskovalec pri vesoljski agenciji NASA Mark Rober je naredil eksperiment, v katerem je ugotavljal, koliko voznikov se na cesti ne zmeni za živali.

"Pred časom sem prebral, da vozniki raje povozijo želve kot kače. Odločil sem se narediti eksperiment in zadevo preveriti," pravi Rober, ki je pri Nasi zadolžen za razvoj reaktivnih motorjev, tudi takih, ki pomagajo pri raziskavah na Marsu.

In kako je eksperiment potekal? Rober je na določene odseke ceste postavil plastične primerke pajkov (tarantula), kač in želv in drevesnega listja.

Rober je ugotovi, da se v 94 odstotkih primerov ni zgodilo nič in so vozniki mirno zapeljali mimo ležečih plastičnih živali, šest odstotkov voznikov pa je namerno spremenilo smer vožnje in povozilo živali. Najpogosteje so se pod pnevmatikami voznikov znašli pajki (3,2 odstotka), nato kače (1,8 odstotka) in želve (en odstotek), zaradi listja na cesti pa nihče od voznikov ni spremenil smeri vožnje.

Ubijalci živali so najpogosteje, kar v 89 odstotkih, vozili tovornjake in velike športne terence. Video eksperimenta si lahko ogledate zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.