Avto
61 ogledov

Komaj rojeni, pa že s petimi zvezdami

Peugeot traveller Euro NCAP
Pri Euro NCAP so podelili še zadnje komplete zvezdic v letošnjem letu. Čeprav so bile njihove fotografije javnosti predstavljene šele pred nekaj dnevi, so citroën spacetourer, peugeot traveller in toyota proace že dobili pohvalo za varnost.

Citroën spacetourer, peugeot traveller in toyota proace so trojček večjih enoprostorcev, ki bodo na slovenske ceste pripeljali v prvi polovici prihajajočega leta. Proizvajalcem pa se je nekoliko mudilo, da bi še ujeli zadnji vlak testiranj v letu 2015, tako da so pri Euro NCAP že opravili preizkus serijskih potovalnikov. 

Ker gre za identično zasnovo pri vseh treh, so dobili vsi tri isto oceno - pet zvezdic. Pohvaljeni so bili za varnost odraslih in še posebej najmlajših, spodobno so se odrezali na testu zaščite pešcev in pri asistenčnih sistemih. 

Dober rezultat sicer zasluži tudi komentar, da je bil trojček testiran še po protokolu, ki velja za dostavna vozila in so znatno ohlapnejša od tistih, ki veljajo za avtomobile.

Z letom 2016 pa bodo tudi za tovrstna vozila veljala ostrejša pravila, kot jih že poznamo pri klasičnih avtomobilih, predvsem glede vgradnje naprednih asistenčnih sistemov, kot so city AEB. Tega sistema denimo trojica modelov ne pozna niti kot opcijo, pozna le inter-city AEB, ki običajno deluje s pomočjo radarskega tempomata, ter sistem za pomoč pri nadzoru voznega pasu.

Vseeno pohvalen rezultat in dobra popotnica pred začetkom prodaje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.