Avto
11 ogledov

Komarom pokal od američanov

Komarom 2010
1/82
Žurnal24 main
Komarom, mesto na madžarski strani Donave, tik ob meji s Slovaško, je letos gostilo že 9. mednarodno srečanje ameriških avtomobilov, ki je hkrati tudi ena največjih prireditev tega tipa v Evropi.

Prizorišče dogajanja je največja novodobna utrdba v vzhodni Evropi, Fort Monostor, zgrajena v sredini 19. stoletja za obrambne namene Avstro-Ogrske monarhije, ozemlje znotraj obzidja pa zavzema veličastnih 30 hektarjev površine. Letos so se udeleženci iz različnih delov Evrope (Madžarske, Nemčije, Avstrije, Slovaške, Češke, Švice,  Belgije, Poljske, Francije, Nizozemske in Slovenije) pripeljali z več kot tisoč ameriškimi avtomobili.

Štiridnevno druženje so poleg spontane vožnje znotraj obzidja spremljala tudi različna tekmovanja, kot so: tekmovanje v burnoutu oziroma kurjenju gum, tekmovanje v slalomski vožnji, tekmovanje big footov, tekmovanje za najglasnejši avtomobil, tekmovanje lowriderjev in tako dalje. Dogajanje so popestrili koncerti rock'n'roll izvajalcev ter najrazličnejše stojnice, pomanjkljivo oblečena dekleta pa so kar ves dan čistila bolj ali manj umazane avtomobile.

Slovenci, v glavnem člani V8 Cluba Slovenija in kluba Filand, so se na srečanje pripeljali z desetimi avtomobili. Morda je kot zanimivost vredno omeniti, da so trije Slovenci tisoč kilometrov dolgo pot udobno prepotovali v avtomobilu znamke Oldsmobile, izdelanim leta 1949.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.