Avto > Kombinirana
6068 ogledov

Duster gre v delavski revir

dacia duster commercial Dacia
Pred časom smo pisali o poltovornjaku na osnovi dusteja, ki bo na voljo le v Romuniji. Zdaj so Romuni za širše občinstvo predstavili podobno uporabno furgonsko različico dusterja.

Nekateri se še spomnimo, da je Dacia na osnovi prve generacije logana MCV že izdelala poltovornjak logan pick-up in furgon logan van, še vedno izdeluje dokker, izkušnje pa ima tudi z lahkimi gospodarskimi različicami na osnovi »starodobne« dacie 1300.

dacia duster pick-up Avto Dacia duster tudi kot pick-up

Zdaj predstavljajo lahko gospodarsko različico dusterja, ki se bo imenovala duster commercial in bo namesto zadnjih sedežev za voznikom in sovoznikom razpolagala s tovornim prostorom. Strokovnjaki Renaultovega oddelka Renault Tech so se predelave običajnega dusterja v furgon lotili tako,  da so iz njega odstranili drugo sedežno vrsto in zravnali dno povečanega prtljažnika ter ga obdali s tekstilno oblogo.

dacia duster commercial | Avtor: Dacia Dacia

Poldrugi kubik

Tako ustvarjeni prtljažnik, ki je od voznika in sovoznika ločen z varovalno pregrado, razpolaga s prostornino 1,5 kubičnega metra ter v dolžino meri 1,557, v širino pa 1,247 metra. Prtljažnik razpolaga z nosilnosti 429 kilogramov, večja oddaljenost od tal, ki je značilna tudi za potniški duster, pa olajša nakladanje nerodnih predmetov.

Dacia Duster Avto S katerim avtom je zadovoljen gorski reševalec?

K praktičnosti tovornega prostora pripomorejo tudi štiri pritrdilne kljuke ter pokrov, ki so ga podaljšali, da pokrije tudi dodatek prtljažnika. Za primer, ko mora voznik shajati brez pokrova, za zakritje vsebine prtljažnika pred zvedavimi pogledi skrbijo zatemnjena stekla, duster commercial pa je opremljen tudi z alarmom.

dacia duster commercial | Avtor: Dacia Dacia

Sicer je duster commercial enak potniškemu dusterju, kar pomeni, da je obdržal tudi njegove sposobnosti premagovanja slabše podlage, vključno s štirikolesno pogonsko tehniko, ki je na voljo z dizelskim motorjem. Tudi motorji so podobni kot pri potniškem dusterju. Že omenjeni turbodizelski motor blue dCi 115 je na voljo tudi s prednjim pogonom, zgolj s prednjim pogonom pa si lahko bodoči lastniki omislijo tudi turbobencinska trivaljnik TCe 90 in štirivaljnik TCe 130.

Dacia bigster koncept Spoznajte bigsterja Avto Spoznajte bigsterja, večjega brata dacie duster
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.