Avto > Kombinirana
10678 ogledov

Električni tovornjak postavil svetovni rekord v dosegu

Continental
Električni tovornjak partnerjev Continental, DPD Switzerland in Futuricum je z enim polnjenjem baterije premagal skoraj 1.100 kilometrov.

Ponudnik logističnih storitev DPD Švica, blagovna znamka e-tovornjakov Futuricum in proizvajalec pnevmatik Continental so si s 1099 kilometri prevozili naziv "Guinnessov svetovni rekord" za najdaljšo razdaljo, prevoženo z električnim tovornjakom brez vmesnega polnjenja, so sporočili iz Continentala. 

Tovornjak Tovornjaki Avto To so trenutno najmočnejši tovornjaki na naših cestah

Rekord je bil postavljen na hitrem ovalu Contidroma, gre za 2,8-kilometra dolgo testno stezo. Skupaj sta dva voznika opravila 392 krogov v izmenah po 4,5 ure vožnje pri povprečni hitrosti 50 km/h. Vremenske razmere niso bile idealne za električno vozilo, saj je pihal veter, zunanja temperatura je bila 14 stopinj Celzija. Baterija se je izpraznila v slabih 23 urah vožnje po natančno 1099 prevoženih kilometrih brez polnjenja.

DAF XF Nova pravila EU Avto Predstavljen prvi tovornjak z novim tipom nosa

Adrian Melliger, direktor podjetja Designwerk Products AG, podjetja, ki stoji za blagovno znamko Futuricum, je po rekordu dejal: "Volvo FH smo predelali v električni pogon za podjetje DPD. Zdaj ima 19-tonski tovornjak več kot 680 KM in zmogljivost 680 kilovatnih ur. Gre za največje mobilno skladišče baterij v Evropi."

Mercedes-Benz eActros Serijski eActros Avto Kaj zmore prvi električni tovornjak v Evropi

Tovornjak je bil opremljen s pnevmatikami Continental tipa Efficient, ki so zasnovane posebej za nizek kotalni upor. Hinnerk Kaiser, vodja razvoja pnevmatik za avtobusne in tovorne pnevmatike pri Continentalu, pravi: "Zaradi razcveta elektromobilnosti so pnevmatike z optimiziranim kotalnim uporom vse bolj v ospredju."
 

Komentarjev 2
  • Brian_Pittman 11:43 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 06:15 14.september 2021.

    Noben pa ne napiše da je to skropucalo samo sebi namen. Ta tovornjak je res dosegel takšen doseg vendar ni uporaben za nič drugega ker je njegova nosilnost na Maksimu.