Avto > Kombinirana
272 ogledov

Tovornjaki brez voznikov

Mercedes tovornjak GenH2 Daimler
Nemški Daimler je napovedal partnerstvo z ameriškim konglomeratom Amazon pri razvoju samovozečih tovornjakov.

Amazon bo prispeval oblačno tehnologijo za prihajajoče Daimlerjeve preizkuse avtonomnih tovornih vozil v ZDA. Za razvoj tehnologije za samodejno vožnjo je pri Daimlerju zadolžena podružnica Torc Robotics, Amazon pa bo prispeval spletno storitev gostovanja v oblaku Amazon Web Services.

Nissan navara Avto Poltovornjaki vse bolj podobni osebnim avtomobilom

Preizkusi se nanašajo na samovozeča vozila četrte stopnje, kar pomeni vožnjo brez voznika, a na točno določenem območju. Stopenj avtonomne vožnje je sicer pet, pri čemer peta pomeni popolno avtonomnost vozila.

Mercedes tovornjak GenH2 | Avtor: Daimler Daimler

SCANIA G450 XT Pohvalno Avto Tovornjakarji sami sebi postavili le še 20 let

Torc Robotics je bilo sprva samostojno ameriško podjetje, s katerim je Daimler začel sodelovati leta 2019. Kmalu zatem ga je prevzel. Oktobra lani je avtomobilski velikan iz Stuttgarta pri razvoju samovozečih tovornjakov začel sodelovati tudi z Googlovo podružnico Waymo.

avtocesta sneg Avtocesta Avto Vozniki se lahko zaradi novega pravila na avtocesti znajdejo v pasti

Preskusi se nanašajo za samovozeča vozila četrte stopnje, kar pomeni vožnjo brez voznika, vendar le na določenem območju. Obstaja pet stopenj avtonomne vožnje, peta pa pomeni popolno avtonomijo vozila.

Mercedes logotip Reorganizacija Avto Daimler bodo razdelili, ime ukinili

Torc Robotics je bilo sprva neodvisno ameriško podjetje, s katerim je Daimler začel sodelovati leta 2019. Kmalu zatem so podjetje prevzeli. Oktobra lani je avtomobilski gigant s sedežem v Stuttgartu začel sodelovati tudi z Googlovo podružnico Waymo, pav tako s ciljem razvoja samovozečih tovornjakov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.