Avto
36 ogledov

Konec 1. sezone Varčnega voznika

Varčen voznik Opel corsa ecoflex finale zmagovalca
1/70
Žurnal24 main
Zmagovalca prve sezone Varčnega voznika sta voznik Borut Jaklič in sovoznica Sara Brodnik, ki sta uspela opel corso ecoflex ukrotiti pri rekordno nizki povprečni porabi 2,8 l/100 km.
Intervju z zmagovalcem tekmovanja za varčnega voznika Borutom Jakličem si lahko preberete torek.

Finalno tekmovanje prve sezone Varčnega voznika, ki ga skupaj pripravljata Žurnal24 in Opel Slovenija, so zaznamovali rekordno nizki rezultati porabe in zmaga mladega tekmovalnega para Borut Jaklič Sara Brodnik.

Pet tekmovalnih parov, ki so si finalni nastop zagotovili z zmagami v predtekmovanju, je moralo v Ljubljani in okolici opraviti s 144 kilometrov dolgo potjo, ki je vključevala tako mestno vožnjo kot vožnjo po avtocesti in regionalnih cestah. Vseh pet parov je z naporno potjo opravilo znotraj predpisanega časa treh ur in 15 minut. Najnižjo porabo, ki je zmagovalnemu paru prinesla tudi povsem novo opel corso ecoflex, ki so jo vozili vsi tekmovalci, pa sta imela voznik Borut Jaklič in sovoznica Sara Brodnik. S traso sta opravila v treh urah in 20 sekundah, pri tem pa sta ob povprečni hitrosti 51 km/h v povprečju porabila le 2,8 litra dizla na 100 prevoženih kilometrov. To je hkrati najnižja poraba v vsej sezoni in za 0,4 litra nižja od najboljšega dosežka v predtekmovanju, ki je uspel Robertu Starešiniču in sovoznici Brigiti Videtič. Slednja sta se morala s povprečno porabo tri litre zadovoljiti z nehvaležnim drugim mestom.

Var%C4%8Den voznik Finale Gazvoda Opel corsa ecoflex zmagovalca | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vsi tekmovalci so se krepko spustili od povprečno najnižje porabe, ki jo za corso ecoflex navaja tovarna in je 4,1 l/100 km. Tretje mesto je tako s porabo 3,1 l/100 km pripadlo vozniku Robertu Antlogi s sovoznico Vladimiro Špoljar Antloga, četrta sta bila Marjan Perko in sovoznica Emina Perko s porabo 3,2 l/100 km, zadnje mesto v finalu pa je pripadlo moškemu paru Simon Berčič in Simon Kok, ki sta v povprečju porabila 3,3 l/100 km. Poraženi finalisti so v dar prejeli navigacijsko napravo Garmin.

Intervju z zmagovalcem tekmovanja za Varčnega voznika Borutom Jakličem si lahko preberete torek.

Pri izvedbi vseh tekmovanj je s strokovnimi nasveti tekmovalcem pomagal inštruktor varne in varčne vožnje pri Akademiji dobre vožnje Tilen Holynski, ki je pred finalom med favorite uvrstil prav zmagovalna para: "Zmagovalcu lahko le čestitam. Vse posadke so bile dobre, rezultati pa odlični. Zmagovalna para sta malce odstopala, uporabila sta vse zvijače in tehnike, ki pripomorejo k nižji porabi. Zmagovalni par sem štel med favorite, me je pa malce presenetil rezultat. Pričakoval sem, da bomo porabo ukrotili pri treh litrih. Rezultat je fenomenalen."

Rezultati:
1. mesto: Borut Jaklič in sovoznica Sara Brodnik, povprečna poraba 2,8 l/100 km, čas: 3:00:20
2. mesto: Robert Starešinič in sovoznica Brigita Videtič, povprečna poraba 3,0 l/100 km, čas: 2:56:28
3. mesto: Robert Antloga in sovoznica Vladimira Špoljar Antloga, povprečna poraba 3,1 l/100 km, čas: 2:55:10
4. mesto: Marjan Perko in sovoznica Ermina Perko, povprečna poraba 3,2 l/100 km, čas: 3:02:26
5. mesto: Simon Berčič in sovoznik Jernej Kok, povprečna poraba 3,3 l/100 km, čas: 2:46:39.

petrol logo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

SPONZORJA AKCIJE

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.