Avto
2507 ogledov

Konec tedna spektakel v driftu z atraktivnimi avtomobili

1/9
Organizator
Dirkališče Raceland v Krškem bo konec tedna gostilo 20 drift voznikov. Driftarski dogodke bodo začinila lepa dekleta in atraktivni avtomobili.

Tekmovanja v driftu sicer izhajajo iz raznih motošportnih disciplin kot tehnika vožnje, kjer avto bočno in natančno, predvsem pa nadzorovano drsi skozi ovinek. Driftanje se je globalno kot samostojna disciplina razvilo na začetku tega tisočletja, pri nas pa se tovrstna tekmovanja organizirajo že več kot 10 let.

Med glavnimi akterji pri nas je Drey Nitrousu. Za avtomobile se je začel navduševati že kot majhen otrok, danes pa ni znan zgolj na slovenski drift sceni, ampak tudi evropski. Ta vse bolj priljubljen bencinski šport bi rad z dogodki kot bo konec tedna na dirkališču Raceland Krško si želi popularizirati tudi pri nas.

 | Avtor: Organizator Organizator

Drey Nitrous Avto Kako postati mojster driftanja?

Kot nam je povedal v enem od preteklih intervjujev je driftanje veja motošporta pod okriljem FIA in ne objestno dirkanje ali drsenje po krožnih otokih na asfaltu, kakor smo mnogokrat priča tudi na slovenskih cestah.

Filmi so vsekakor pripomogli k popularnosti. Driftanje pa je obstajalo že veliko prej. Dejansko izhaja iz Japonske. Največji „boom“ je z njim naredil kralj driftanja Keiči Cučija, ki je začel z atraktivnimi drsenji že med sami hitrostnimi dirkami. Vozil je v lokalnih cestnih serijah, po navadi pa je imel toliko prednosti, da si je privoščil drsenje skozi kakšen ovinek.

 | Avtor: Organizator Organizator

"V naši regiji si mnogi prizadevamo graditi na prepoznavnosti drifta, navdušiti ljudi nad tem športom in jim ga kar se da pobližje predstaviti," pravi Drey, ki je za za dogodek Night Stike v Krškem v organizaciji 32nd Drift Squadron napovedal prihod 20 drift voznikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije in Madžarske.

 | Avtor: Organizator Organizator

Driftar Nikolass Avto Ta 12-letnik je boljši voznik od vas

Program je sestavljen iz drift kvalifikacij in TOP16 izločitvenih bojev. Na sporedu bodo tudi t. i. drift games (tekmovanje v spretnosti drift voznikov), in Stance Evolution, kjer gre za tekmovanje predelanih vozil. Vse skupaj bodo začinile hostese Squadron Girls.

 | Avtor: Organizator Organizator

Še nekaj najbolj atraktivnih avtomobilov, ki jih boste lahko videli v akciji:

Clemens Kauderer - kevlar/karbon toyota AE86 (AT)
Christopher Bohm - HGK Eurofighter BMW E92 (AT)
Miloš Djordjevič - 2JZ Toyota GT 86 (SRB)
Drey Nitrous - RB25 Nissan S14 Tomcat (SLO)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.