Avto
7 ogledov

Kuha se prenova twinga

renault dezir koncept Žurnal24 main
Renault naj bi neuradno že marca prihodnje leto v Ženevi predstavil prenovljenega twinga. Pri Revozu potrjujejo, da že načrtujejo spremembe pri njihovem malčku.

Malček, ki ga izdelujejo v Novem mestu, naj bi po pisanju nekaterih italijanskih medijev tako spodbudil prodajo, ki je po treh letih prodaje in po koncu prodajnih spodbud na velikih evropskih trg nekoliko upadla, kar se pozna tudi na zmanjšanju števila dnevno proizvedenih vozil v Revozu z 900 na 750 na dan.

Prenova twinga bo sploh prva pri Renaultu pod vodstvom novega šefa oblikovalcev Laurensa van den Ackerja, ki se je k Francozom preselil po uspehih z Mazdo.

Pri Revozu so za Žurnal24 potrdili, da je v pripravi posodobitev twinga, ki je na trgu od 2007, več pa niso želeli pojasniti. Drug teden bo sicer s traku prišel 500.000. twingo.

Pri twingu bo tako morda vsaj na sprednjem delu že uporabil nov oblikovalski pristop, ki ga napoveduje v Parizu predstavljeni električni koncept DeZir.

Prenovljeni twingo bo na trgu prihodnje poletje, konec leta pa se mu bo pridružil še prenovljeni megane. Leta 2012 bo sledila nova generacija clia.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.