Avto
28456 ogledov

Kupujete rabljenega? Pravila se bodo zaostrila

Rabljeni avtomobili 1A AVTO
V Bruslju so sprejeli odločitev, ki bo lahko imela vpliv na vse, ki kupujejo rabljeno vozilo.

* - Fotografija je simbolna

Mazda MX-5 Avto Rabljeni avto, ki je z vsakim dnevom dražji

Kot je bilo pričakovati, je Evropski parlament sprejel odločitev, da konča prevare v povezavi s prevrtenimi kilometri rabljenih avtomobilov. Od držav članic EU zahteva, da se prevrtavanje kilometrov pri avtomobilih obravnava kot kaznivo dejanje, kazni za tako početje pa morajo biti proporcionalne, s čimer bi odvrnili ljudi, predvsem pa preprodajalce rabljenih vozil, od tega početja. Evropski parlament je odločitev sprejel z veliko večino.

Rabljeni avti Avto Kdaj se proda največ rabljenih avtov?

Evroparlamentarci menijo, da bi s serijo odločitev zmanjšali gospodarsko škodo, ki nastaja. Eden od načinov bi bila evropska baza podatkov, v kateri bi se zbirale informacije o prevoženih kilometrih. Prevožene kilometre bi po predlogu redno popisovali na tehničnih pregledih, hkrati pa si prizadevajo za boljšo integracijo tehničnih rešitev s strani proizvajalcev, na primer s pomočjo tehnologije blockchain, so še sporočili iz Evropskega parlamenta.

Registrirane servisne delavnice so zavezane k ekološki razgradnji uporabljenih m | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prodaja rabljenih vozil. Konec za šušmarje Avto Prodajo rabljenih avtov pri nas bodo obrnili na glavo

Milijardne škode

Prevare, povezane s števci kilometrov, naj bi v EU na leto povzročile med 5,6 in 9,6 milijarde evrov škode, ki jo trpijo vsi v verigi, od trgovcev do proizvajalcev, zavarovalničarjev in kupcev. Kupci zato, ker preplačajo vrednost rabljenega avtomobila z lažiranim števcem kilometrov, posledica goljufij je hitrejša rast stroškov povezanih s popravili in vzdrževanjem. Verjetnost nakupa rabljenega avtomobila z nepravilnim stanjem kilometrov v tujini naj bi bila po nekaterih ocenah strokovnjakov v nekaterih državah kar 80-odstotna.

Avto Prihaja vozilo, ki ga boste čez leta težko našli med rabljenimi

Avtomobilski števec | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Vzor je Belgija

Do zdaj je to težavo najbolj učinkovito rešila Belgija, ko je leta 2006 uvedla sistem imenovan Car-Pass. Gre za centralizirano bazo podatkov, v katero se pri vsakem obisku avtoserviserja, vulkanizerja oziroma servisne delavnice vpisuje število prevoženih kilometrov. Tudi, ko je treba zamenjati zgolj žarnico v žarometu. Vse servisne delavnice so zakonsko obvezane v sistem baze podatkov vnesti število prevoženih kilometrov.

Tako so možnosti manipulacije s prevoženimi kilometri zmanjšali na minimum. Prodajalec rabljenega vozila je na zahtevo potencialnega kupca dolžan predložiti najnovejši izpis iz Car-Passa, iz katerega je razvidna vsakršna nelogičnost v povezavi s prevoženimi kilometri.

Belgijci so število manipulacij zmanjšali za 97 odstotkov. Podoben sistem je uvedla tudi Nizozemska. Težava je, da se baza podatkov ne spremlja več, ko avto zapusti Belgijo. Zato je predlog, da se certificira vsak avtomobil, ki je prodan v tujino, druga opcija pa je izmenjava podatkov med državami članicami.

Komentarjev 7
  • Lavdan 09:48 05.junij 2018.

    Niso problem prevrteni kilometri, ampak popravljeni karambolirani avtomobili, ki so bili ocenjeni kot totalke, pa se spet vozijo po cestah.

  • zafowula 16:20 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudi neverjetnaa kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

  • Avatar jezeran
    jezeran 06:43 03.junij 2018.

    najmanj 10 let prepozno