Avto
45 ogledov

Lade bodo novi mercedesi

Lada kalina Žurnal24 main
Nekdanji glavni oblikovalec pri Mercedes-Benzu in Volvu Steve Martin bo prvega oktobra začel službo glavnega oblikovalca pri ruskem izdelovalcu vozil AvtoVAZ-a. Nove lade bodo očitno vroče!

Človek, ki se je podpisal pod obliko Mercedes-Benzovega razkošnega razreda S in ki je zaslužen za videz modelov ML in GL, Steve Martin, je sprejel funkcijo prvega človeka, odgovornega za dizajn novih modelov iz AvtoVAZ-a.

Njegov primarni cilj je izdelati "čudež" iz znamke Lada, ki je zadnja leta izgubila boj na področju dizajna s konkurenčnimi znamkami. Največji ruski proizvajalec avtomobilov je lani zašel v velike finančne težave, s pomočjo ruske vlade in programa "staro za novo" pa se mu je uspelo izogniti bankrotu. Pri AvtoVAZ-u nov veter v jadra pričakujejo še letos, ko bodo predstavili prvi pravi produkt, oblika njihovih vozil pa je očitno postala prioriteta številka ena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.