Avto
25 ogledov

Lambota prepolovilo kot vafelj

Nesreča lamborghinija
1/5
Forumi
Trk lamborghinija aventadorja ob zid je bil tako močan, da je belega športnika prelomilo, oba dela avtomobila pa sta šla vsak po svoje.

Hiter avto še ne pomeni, da ga zna njegov voznik tudi upravljati. Nekateri pa so toliko srečni (bogati), da v primeru nesreče sedijo v ultravarnih avtomobilih.

Po poročanju forumašev na portalu Reddit je voznik lamborghini aventadorja v New Yorku prejšji konec tedna pošteno pritisnil na plin po ulicah tamkajšnje četrti Brooklyn. Očitno mu je zelo godila pozornost, ki si jo je kupil skupaj z dragocenim superšportnikom. Nato pa se je zalomilo, saj mu je prednost v enem od križišč izsilil voznik mazde, ki je zavijal levo. 

Kot vedo povedati priče, se je voznik "lambota" poskušal trčenju izogniti z ostrim manevrom, pri tem pa je avtomobil z visoko hitrostjo izstrelilo v bližnjo stavbo in ga prepolovilo. Čeprav so posledice videti strašljive, je voznik po nesreči mirno vstal izza volana in brez posebnih poškodb postopal okoli svojega nekdanjega lepotca. 

Pri običajnem avtomobilu bi takšen prelom verjetno imel za potnike precej hujše posledice, pri lamborghiniju in podobnih avtomobilih, ki so zgrajeni pretežno iz ultratrdnih ogljikovih vlaken, pa je prelom celo predviden, saj je prednji del avtomobila s potniško kabino na zadnji del avtomobila pričvrščen s posebnimi vijaki, ki v primeru takšnih scenarijev popustijo in omogočijo hipno, a nadzorovano in varno sprostitev ogromnih količin kinetične energije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.