Avto
4 ogledov

Lani drugo najuspešnejše leto za Revoz

revoz_proizvodnja_131008_zurnal Žurnal24 main
198.096 izdelanih avtomobilov je lani zapeljalo iz tovarne Revoz. To pomeni, da je bilo leto 2008 za to podjetje drugo najuspešnejše, takoj za letom 2007, kljub temu ga je proti koncu zaznamovala kriza.

Lani so izdelali za dve tretjini twingov in tretjino cliov II. Največ so jih izvozili v Francijo, Nemčijo, Italijo in Veliko Britanijo. V polni zmogljivosti je tovarna obratovala vse do začetka novembra, ko jih je dosegel vpliv slabših razmer na tujih trgih. Morali so zmanjšati obseg proizvodnje in prepoloviti nočno izmeno, zaradi česar niso podaljšali pogodb okoli 200 delavcem. Poleg tega so imeli novembra in decembra še nekaj nedelovnih dni. Na ta način so prilagodili obseg proizvodnje in raven zalog.

Optimistično v leto 2009
Letošnje leto so v Revozu začeli spodbudno. Stanje naročil je boljše, kot je kazalo konec preteklega leta. Prepričani so, da bo prišlo do pozitivnega preobrata, saj so nekatere evropske vlade aktivno pristopile k reševanju krize v avtomobilski industriji. Dodali so, da bi bilo dobro, če bi se tudi slovenska vlada odločila za kak podoben ukrep ali pa vsaj za podporo naložbenim projektom v avtomobilski industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.