Avto
2973 ogledov

Lastniki e-vozil se lahko veselijo velike novosti

Tesla 3 Saša Despot
Tesla je začel z odpiranjem svoje mreže 25 tisoč polnilnic za druge znamke e-vozil.

Že pred časom napovedano odpiranje mreže Superchargerjev, s katerim želi Tesla dodatno spodbuditi razmah električnih avtov, se je torej začelo. 

BBC poroča, da se je pilotni projekt dostopa začel na Nizozemskem, kjer bodo lahko ostali uporabniki e-vozil začeli z uporabo prvih 10 Teslinih polnilnic. 

Pogoj, da lahko vozila ostalih znamk izkoristijo Tesline hitre postaje, je priključek CCS, ki pa ga uporablja večina znamk. 

Uporabnik, ki se bo želel priklopiti na Supercharger, si bo moral na pametno napravo naložiti Teslino aplikacijo in ustvariti račun. Na zemljevidu bodo lahko iskali "non-Tesla" lokacije polnilnic, cena energije bo zanje nekoliko višja kot za lastnike tesel. 

Superchargerji so trenutno verjetno najbolj razvejana mreža polnilnic po svetu in v skladu s strategijo znamke tudi po Evropi in Sloveniji pokrivajo večino glavnih prometnih žil.  

Tesla je pred dnevi objavil, da je v tretji četrtini leta dobavil 241.391 avtomobilov. Ta odličen rezultat v času, ko ostale vodilne avtomobilske znamke zaradi razmer beležijo velikanske upade prodaje, je skupno vrednost delnic Tesle potisnila prek 1 bilijona dolarjev, kar je doslej uspelo le Applu, Microsoftu, Amazonu in Alphabetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.