Avto
65 ogledov

Lastniki jaguarjev odslej brez čakanja na črpalkah

Jaguar in Shelll Jaguar
Lastnikom Jaguarja v sodelovanju s Shellom ne bo več potrebno vstopiti v bencinsko črpalko. Gorivo bodo plačali kar iz avta.

Jaguar je pravkar predstavil XE, XF in F-pace v modelnem letu 2018. Med popravki in dodelavami je tudi aplikacija, ki je del infotainment sistema in ki omogoča, da lahko voznik natočeno gorivo plača kar prek zaslona na dotik v avtu. 

Aplikacija je bla razvita v sodelovanju s ponudnikom goriv Shell, zato bo tudi delovala le na njegovih bencinskih črpalkah. Podpira sistema Apple Pay in Pay Pal, kmalu pa bo tudi Googlov Android Pay, piše AutoExpress. 

Voznik bo pripeljal na črpalko, prek aplikacije izbral količino goriva in vstavil ročko. Na koncu bo le še potrdil plačilo in odpeljal. 

Za zdaj brezgotovinsko plačevanje deluje v domovini mačk v Veliki Britaniji, kmalu pa se bo razširila bo po vsem svetu. Aplikacija bo prej ali slej vgrajena tudi v ostale modele znamk Jaguar in Land Rover. Pri Shellu pojasnjujejo, da zaradi uporabe geolokacij in vnaprejšnjih oblačnih podatkovnih povezav  s Paypalom in Apple Payem storitev deluje precej bolj udobno kot pa aktualno plačevanje prek telefona. 

Škoda le, da se je Shell nedavno pobral iz Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.