Avto
91 ogledov

Lastniki novih Tesel se ne bodo vozili več zastonj

Super polnilnica Tesla Gregor Prebil
Pri Tesli Motors so danes naznanili, da bodo morali vsi kupci, ki bodo njihove avtomobile kupili po 1. januarju 2017, plačati za polnjenje baterij v Teslini mreži super polnilnic. Polnjenje za prvih 1.000 milj bo še vedno zastonj. Vozila kupljena pred tem datumom, bodo lastniki še vedno polnili brezplačno.

To je udarec tudi za bodoče slovenske lastnike vozil, kar nekaj jih je namreč vplačalo rezervacijo za tretji model v ponudbi Tesle Motors model 3. Za nameček je bila Ljubljana med prvimi evropskimi prestolnicami in prva v regiji, ki je dobila super polnilnice Tesla, ki se nahajajo na parkirišču hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.

Brez plačila za pogonski energent od Ljubljane do Norveške

Pred hotelom je šest polnilnic, ki veljajo za najzmogljivejše polnilnice za električna vozila v svetovnem okviru. Ljubljana je ena od lokacij, ki jo imajo kupci vozil tesla S shranjenih v svoji navigacijski napravi v avtomobilu, kot eno od postojank, kjer lahko brezplačno napolnijo baterijo svojega električnega vozila. Ta z enim polnjenjem v teoriji omogoča do 500 kilometrov vožnje. Glede na trenutno mrežo Teslinih polnilnic po Evropi to pomeni, da je možno z teslo S iz Ljubljane do Norveške potovati brezplačno (če v pot ne štejemo cestnin, tunelnin in trajektov).

Tesla model 3 | Avtor: Tesla Motors Tesla Motors


Pri Tesli Motor niso navedli, kakšna bo cena polnjenja baterije, so pa dodali, da bo ta veliko nižja, kot bi odšteli za vožnjo z bencinom. Pri Tesli so razložili, da bodo cene polnjenja sporočili do konca leta, cena pa bo odvisna od letnega čas in cene elektrike v posamezni regiji.

Komentarjev 1
  • Snežinko 12:00 09.november 2016.

    Se je že začelo...počasi, a vztrajno bo cena rasla in dosegla ceno bencina/nafte. Država MORA dobiti nekaj od vsakega prevoženega kilometra. Tako ali drugače. Ekologija gor ali dol, preveč denarja je v igri...