Avto
22 ogledov

Lexus RX pripravljen znova izzvati

Lexus RX
1/7
Lexus
Najbolj prodajani avtomobil v zgodovini znamke Lexus se je pokazal v novi generaciji. RX želi nadaljevati več kot uspešno delo v suvovskem razredu.

Športni terenec, pokazan na salonu v New Yorku, je precej zrasel, v marsičem pa precej spominja na svojega manjšega brata NX. Dizajn je zelo drzen, poleg velike motorne maske ga krasijo zašiljena svetila, veliko je igre z geometrijskimi telesi, ki od sprednjega dela vodijo pogled k zadku. C-stebriček je zakrit, da je ustvarjen vtis lebdeče strehe. Avto je v primerjavi s predhodnikom zrasel v dolžino kar 12 centimetrov, tudi širši je, a hkrati nižji, kar vse govori v prid agilnejši prezenci. Svoje dodajo v boke zajedajoče se zadnje LED luči.

Medosje je prav tako podaljšano, zato RX v luksuzni notranjosti nudi več prostora tako spredaj kot zadaj. Detajlom je posvečene veliko pozornosti, na listi doplačil so denimo vložki lesa, obdelani z laserjem. Na osrednji konzoli kraljuje 12,3-palčni zaslon, pred voznikom pa velik HUD zaslon. 

Dva pogona, približno ista moč

RX bo na voljo z dvema pogonoma, V6 bencinar s 3,5 litra prostornine in 220 kW (300 KM) ter isti motor, ki teče v Atkinsonovem ciklu in v kombinaciji s hibridnim pogonom zmore približno isto moč. Uradnih podatkih o porabi ni, prav tako je iz skopih podatkov sklepati, da bo RX na voljo tudi le s pogonom na en par koles. Glede tematike dizlov pa Lexus že dlje časa ne sprejema več vprašanj. 

Japonci napovedujejo zelo dobro zmes športnosti in udobja med vožnjo. K športnejši opremi F Sport se podajo še prilagodljivi blažilniki in dodatni športni programi nastavitev motorja.

Velik poudarek je tudi pri varnosti, serijska denimo pri novem RX sta radarski tempomat in avtomatski preklop svetil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.