Avto
6 ogledov

Ljubitelje terena čaka adrenalinska sobota

terenski avto, off road SOR2012
Drugo soboto v marcu bo v gramoznici pri Naklem na Gorenjskem hrumelo, ječalo in se vrtelo v prazno. Potekal bo namreč Slovenija OffRoad 2012, tekmovanje s terenskimi vozili, v vožnji katerih se bodo lahko brezplačno preizkusili tudi obiskovalci.

Tekmovanje 10. marca tudi letos pripravlja podjetje Boltez v sodelovanju z Občino Naklo. "Namen prireditve ni samo tekmovanje in prikaz vozniških veščin in zmogljivosti terenskih vozil, ampak tudi prikaz varne terenske vožnje v okolju, kjer je to dovoljeno. Seveda je oboje atrakcija za ljubitelje voženj po brezpotjih in k ogledu prireditve želimo privabiti kar čim večje število gledalcev, zato smo poleg hitrostnih preizkušenj in težavnostne preizkušnje, pripravili tudi pester spremljajoči program," pravijo organizatorji.

Tekmovalne proge bodo zakoličili prekaljeni inštruktorji terenskih voženj pod vodstvom Janeza Marolta, ki obljublja, da bo voznikom za volanom pošteno vroče med sukanjem volana. Udeležbo na prireditvi je med drugim napovedal Miran Stanovnik, posebna atrakcija pa bo tovarniška ekipa gumarskega proizvajalca BF Goodrich, ki je z oplom antaro nastopila na  letošnjem reliju Dakar.

Skupaj naj bi se za pokal najboljšega v hitrostnih preizkušnjah pomerilo sto ekip, trideset pa na težavni progi. Organizatorji obljubljajo tudi pester spremljevalni program, med drugim bodo lahko obiskovalci v spremstvu inštruktorjev sedli za volane terencev in preizkusili svoje in avtomobilove zmogljivosti. Ogled prireditve bo brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.