Avto
35 ogledov

Ljubitelji avtomobilov v Frankfurt

Avtosalon v Frankfurtu je novinarjem odprl svoja vrata. Žurnal24 main
V torek, 13. septembra je svoja vrata novinarjem odprl največji in najpomembnejši avtosalon. Na 64. razstavi avtomobilu v Frankfurtu je na ogled kopica novosti in konceptov.

Ne spreglejte

Najboljša pot:
Ljubljana–Salzburg–München–Nürnberg–Frankfurt

Cena prevoza z avtomobilom:
Cestnina in gorivo v obe smeri 200 evrov

Cena prevoza z vlakom:
Povratna vozovnica Ljubljana–Frankfurt (10,5 ure): od 300 evrov naprej

Cena potovanja s turistično agencijo:
Dva dni, letalo, vse vključeno, ena nočitev: 610 evrov

Uradni jezik:
nemški

Frankfurtski salon avtomobilov velja za enega največjih in najbolj pomembnih na svetu. Tudi letos na njem vsi največji proizvajalci vozil na enem mestu predstavlajo vse svoje najbolj pomembne novosti. To je ob salonu v Ženevi ena od najboljših priložnosti, da si v živo ogledate, kaj novega ponuja avtomobilski svet.

Frankfurt na Majni (Frankfurt am Main) je z nekaj več kot 670 tisoč prebivalci največje nemško mesto v zvezni pokrajini Hessen in za Berlinom, Hamburgom, Münchnom in Kölnom peto največje mesto v Nemčiji. Frankfurt leži ob reki Majni v osrednjem delu države in velja za finančno prestolnico Nemčije, znano predvsem po svojem sejmišču in kot poslovno središče. Danes je eno od najbogatejših mest v Evropi, za katerega si tudi zaradi moderne arhitekture velja vzeti čas in si ga ogledati. Med najbolj pomembne dogodke v mestu poleg knjižnega sejma prav gotovo spada avtomobilski salon, ki je na sporedu vsaki dve leti, saj si Frankfurt avtosalon deli s Parizom. Letos bo mednarodni salon avtomobilov IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), organiziran že 64. Na njem se bo na 210 tisoč kvadradnih metrih razstavnih površin predstavilo več kot 900 razstavljalcev in 75 proizvajalcev avtomobilov z vsega sveta. Obeta se obilica premier in študij avtomobilov prihodnosti.

Kako na pot?
Frankfurt je od Ljubljane oddaljen dobrih 800 kilometrov, preračunano v ure, prebite na cesti skupaj s postanki, osem ur vožnje z avtomobilom, večinoma po avtocesti. Krajša, a tudi veliko dražja je pot z letalom, priporočamo pa vam, da vas gre na pot več skupaj. S tem bo vožnja zabavnejša, cenejša in varnejša. Pot z avtomobilom vas bo v obe smeri, vključno z avstrijsko vinjeto in bencinom stala okoli 200 evrov. Najboljša pot vodi preko Salzburga, Münchna in Nürnberga do Frankfura.

Če želite čim manj obremeniti denarnico, potem si prenočišče uredite izven mesta in pred prihodom, saj so hoteli ponavadi v času avtosalona polni do zadnjega kotička. Obisk avtosalona lahko združite z nakupovanjem in ogledom mesta, ki se mu zaradi visokih poslovnih stolpnic Frankfurta prijel vzdevek "Mainhattan". Naš namig je obisk hiše slavnega literata Johana Wolfganga Goetheja, ki je danes preurejena v muzej, frankfurtsko katedralo (Frankfurter Dom), ki je preživela celo letalske napade leta 1944, prepoznavna pa je po elegantnem, 95 metrov visokem stolpu v gotskem slogu, ne izpustite pa niti Römerberga, ki je bil svojčas glavni trg v Frankfurtu.

Aktivnost na avtosalonu
Nemci obiskovalcem na avtosalonu ponujajo različne aktivnosti. Tako se lahko pomerite v tekmovanju v paralelnem parkiranju, preizkusite različne testne avtomobile (ob predložitvi veljavnega vozniškega izpita), se preizkusite na stezi za off-road, ali pa si ogledate zbirko starodobnikov, dvokolesnikov in avtomobilskih maket.

Obratovalni čas in cena vstopnic
Končni cilj je razstavišče, kjer je za tiste z avtomobili v garažnih hišah dovolj parkirnega prostora. Avtosalon obiskovalcem vrata odpira v četrtek, 15. septembra, zapira pa 25. septembra. Njegova vrata so vsak dan salona odprta od 9. do 19. ure. Cena dnevnih vstopnic za odrasle je 13 evrov, med vikendi 15 evrov, za šolarje in študente pa 7,5 evra. Invalidi in otroci mlajši od sedem let imajo prost vstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice